Teknovation Logo
robot

 
  • Den danske astronaut Andreas Mogensen er tirsdag af Håndværkerforeningen Københavns tildelt en æreshåndværkerpris.

7. maj 2024, kl. 18:21 

Andreas Mogensen udnævnt til årets æreshåndværker

Astronaut Andreas Mogensen var på scenen ved årets medaljeuddeling ved Håndværkerforeningen Københavns årlige hyldest af de dygtigste nyudlærte. I Andreas Mogensens tilfælde var det dog en æreshåndværkerpris, for blandt andet hans installation af en 3D-metalprinter på ISS.


Dronning Margrethe overrakte tirsdag hæderen som årets æreshåndværker til Danmarks astronaut Andreas Mogensen ved den årlige medaljeuddeling i Håndværkerforeningen København, der fandt sted på Københavns Rådhus.

Ud over at hædre unger nyuddannede, så var der i år en hæderspris til Andreas Mogensen for hans indsats i rummet, hvor han blandt andet stod for installation af 3D-metalprinter på den internationale rumstation ISS.

Foreningens formand og malermesterne oldermand Per Vangekjær takkede rådhuset ,der nu i 100 år har lagt rammer til ceremonien og han sagde til de nyudlærte: “I fortjener at bliver fejret for jeres stræben, jeres dygtighed og jeres flid”.

Dernæst fulgte udnævnelsen af Andreas Mogensen, som på jorden har formidlingsprojektet Rumrejsen, og samtidig med rummissionen har arbejdet for at udbrede kendskabet til rumteknologi og forsøgt at inspirere kommendee årgange af unge til at søge en uddannelse dom håndværker eller ingeniør eller andet inden for naturvidenskab, understregede Per Vangekjær.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik