Teknovation Logo
robot

 
  • Med IoTconnector, IoTconnector retrofit og IoTconnector flex tilbyder DMG MORI tilslutningsløsninger til enhver produktionsinfrastruktur, fremhæves det.

25. marts 2024, kl. 15:36 

DMG MORI præsenterer digitalt system

Under mottoet 'Connectivity by DMG MORI' lægges nu grundlaget for horisontal og vertikal integration af produktionen gennem digitale økosystemer som Celos X, fremhæver producenten, og præsenterer en række produkter, der skal understøtte ambitionerne, så både aktuelle og ældre maskinmodeller kan være med.


Digital interoperabilitet for en netværksforbundet produktion.

Det fremhæver DMG MORI i forbindelse med fremlæggelsen af en større præsentation af de forskellige værktøj og produkter, som skal lægge fundamentet for kundernes digitalisering af produktionen.  

Det digitale fremstød lanceres under mottoet 'Connectivity by DMG MORI' og her understreges behovet for en tilgang, der går på tværs af teknologier og producenter.

Nærmere bestemt skal der nedbrydes digitale barrierer for at gøre det muligt for produktionsvirksomheder at realisere det fulde potentiale af CELOS X-økosystemet og en overordnet digitale transformation.

Målet er features som tilstandsovervågning og analysesystemer eller planlægningsapplikationer baseret på maskin- og procesdata, samt mere præcis forberedende vedligehold eller digital support til medarbejderne i deres daglige opgaver.

"Takket være åbenheden af 'Connectivity fra DMG MORI' kan næsten enhver maskine, produktionssystem og arbejdsstation nu integreres i den digitale værdikæde på tværs af producenter og teknologier," udtaler direktør for DMG MORI Digital, Dr. Tommy Kuhn, og fortsætter:

"Det betyder, at selv ældre maskiner kan tilsluttes produktionsnetværket. For at muliggøre dette niveau af åbenhed, gennemsigtighed, effektivitet og tilpasningsevne i det digitale produktionsmiljø tilbyder DMG MORI tre præcist koordinerede tilslutningsløsninger til enhver produktionsinfrastruktur."

Nærmere bestemt er der tale om produkterne IoTconnector, IoTconnector retrofit og IoTconnector flex. Alle statusmeddelelser og andre signaler transmitteres via interfaces eller standardprotokoller for OPC UA, MTConnect og MQTT, afhængigt af kundens præference, uddyber han.

IoTconnector er standardforbindelseskomponenten til alle nye DMG MORI-maskiner og leverer standard maskindatagrænseflader.

IoTconnector Retrofit forbinder ældre DMG MORI-maskiner bygget op til 2013 med produktionsnetværket og muliggør et udvalg af tjenester såsom Digital Manufacturing Package med MachineDataConnector, NETservice og MESSENGER.

Endelig kan produktet IoTconnector Flex benyttes til at integrere DMG MORI-værktøjsmaskiner bygget før 2013 samt tredjepartsprodukter og komplementære enheder, for eksempel til rengøring, måling eller afgratning, i datacyklussen.

Grundlæggende baner disse tilslutningsløsninger vejen for adgang til en verden af dataøkosystemer som CELOS X, understredes det.

Et aktuelt tilbud er også tjenesten 'Monitoring', der er et af de digitale entry-level-tilbud. Dette muliggør registrere produktionsstatus for netværkstilsluttede maskiner. Ved at analysere de indsamlede sensordata kan maskinens nedetider, ifølge producenten, desuden stort set undgås, hvilket øger planlægningssikkerheden og øger produktiviteten.

I kommende ekspansionsfaser af den digitale transformationsstrategi sigter virsomheden på yderligere optimering af fremstillingsprocesser gennem problemfri integration og kommunikation af forskellige systemer og enheder.

Her fremhævers yderligere eksempler fra en digitale opstartsportefølje blandt andet en 'Messenger V4'-service og 'Devicemanagement', hvor softwareopdateringer vil blive leveret centralt gennem 'Connectivity af DMG MORI'.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik