Teknovation Logo
robot

 
  • Rival-satset med Bila Robo-Power åbner for fremstilling i aften- og nattetimerne.

19. februar 2015, kl. 08:38 

Rival-sats med Bila Robo-Power

Maskinfabrikken Rival har investeret i robotcellen Bila Robo-Power. Ordren faldt efter det første salgsmøde med Bila efter mange års overvejelser om automatisering i virksomheden.


Hos Rival har man i mange år overvejet automatisering med robotter, men det er altid blevet ved snakken, da maskinfabrikken ikke lige havde fundet den rette løsning til at opfylde deres behov.

Rival har et ret krævende produktmix, og derfor har der tidligere ikke været nogen leverandører, der har kunnet leve op til deres krav. Adm. direktør Henrik Holvad og produktionschef Heino Pedersen var således ret uforberedte til salgsmødet med Bila, men allerede på første møde – stadig uden at have set robotten køre - havde Rival skrevet under på deres første robot! Direktør Henrik Holvad udtaler:

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


”Behovet har været så vildt for mig, så efter at være blevet præsenteret for Bila Robo-Power på første salgsmøde, var der ingen tvivl om, at det var den vej, vi skulle gå.”

Rival har længe haft udfordringer med at få besat aften- og nattetimerne i virksomheden, hvilket har betydet, at der ingen produktion har været om aftenen.

”Der ligger utrolig meget potentiale i alle timerne efter almindelig arbejdsdag, i weekenderne og på helligdage, så vores opgave har været at få besat ydertimerne med nogle produktive timer.”

Henrik Holvad fortæller, at det er deres første robot ud af mange, og deres målsætning er til at starte med 4 timers ubemandet kørsel om dagen:

”Når vi når dette, er det en succes, og så skal vi naturligvis videre. Det er en utrolig billig og simpel løsning, så der skal ikke meget igennem før det bliver en god investering. Og kigger vi på potentialet, kan det blive en rigtig interessant investering.”

Bila Robo-Power er en fleksibel robotcelle, der bruges til håndtering af emner ind og ud af CNC maskiner. Den kan typisk være med til at forlænge arbejdsdagen med dagligt 4 til 8 timers ubemandet produktion, hvilket også var den væsentligste grund til, at Rival valgte Bila Robo-Power.

Rivals behov for bearbejdning af små seriestørrelser gør også robotcellen ideel, da den kan håndtere små serier på grund af den yderst fleksible og lettilgængelige software. Operatøren kan til hver en tid omprogrammere cellen med sin enkle programmering, der minder meget om programmeringen af en CNC-maskine. Det vil sige, at Rivals medarbejdere, der er vant til at programmere CNC-maskiner, hurtigt vil kunne sætte sig ind i denne programmeringsform. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 

   

 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik