21. november 2024, kl. 14:04
Der er ros til regeringen for at lande en ambitiøs aftale, der blandt andet tager et længe ventet opgør med bøvlede regler, så det bliver langt lettere at bygge flere fabrikker, og dermed styrke danske Life Science. Området kan udvikles til et europæisk guldæg, fremhæver erhvervs- og medlemsdirektør i DI Emil Fannikke Kiær.
Der er mange gode takter i regeringens aftale for Life Science og produktionsindustrierne iøvrigt. Det er blandt andet vigtigt, at regeringen tager et opgør med en umulig godkendelsesspiral, når virksomheder vil udvide eller bygge fabrikker. Med one-stop-shop'en sikrer regeringen nu én indgang og sætter ambitiøse mål for sagsbehandlingstiderne på udvidelser af produktionen.
"Det nytter ikke noget, at man i dag skal være Sherlock Holmes for at finde ud af alle reglerne. En mindre virksomhed har jo f.eks. heller ikke den samme muskelstyrke til at løfte en tung sagsbehandling," siger erhvervs- og medlemsdirektør i DI Emil Fannikke Kiær, og fortsætter:
Annonce - artiklen fortsætter under banneret
"Bøvl og bureaukrati må simpelthen ikke spænde ben for virksomheder, som er klar på at rykke op i liga med en større produktion eller ny fabrik. Derfor kan både one-stop-shop'en og industriparkerne blive et vigtigt element i at skabe gennemskuelighed og dermed langt kortere sagsbehandlingstider".
Selv om Life Science-området er Danmarks største eksportindustri, så halter det i mange andre europæiske lande. Derfor er det helt afgørende, at der kommer en europæisk strategi, som gør det attraktivt at investere i sundhedsforskning, digital sundhed, forebyggelse og behandling i hele Europa:
"Der er efterhånden ikke mange områder, hvor Europa kan måle sig med USA og Kina. Life Science er dog et europæisk guldæg, som vi skal satse benhårdt på. Derfor skal vi også udnytte det danske EU-formandskab til at vise vores europæiske kolleger, at vi er foregangsland, som er værd at investere i – det skal vi bestemt ikke putte med," siger Emil Fannikke Kiær.
Derudover vil DI også rose aftalepartierne for at have afsat midler til en analyse af byspildevand, så EU’s byspildevandsdirektiv kan blive implementeret på et solidt fagligt grundlag.