Teknovation Logo



 

HydroState-koncept opkøbt af Broen Valve

  • Broen Valve Technologies-CEO Peter Ebdrup glæder (t.v.) sig over at have tilknyttet Allan Krantz Jensen (t.h.) og HydroState-teknologien.

18. september 2024, kl. 13:52 

Broen A/S meddeler, at Broen Valve Technologies nu yderligere sikrer sin førerposition i digitaliseringsløsninger til fjernvarmebranchen med opkøb af HydroState-koncept.


Assens-baserede Broen Valve Technologies vil med koncernens opkøb af HydroState-konceptet, kombineret med Broen Ballomax HydroState-løsningen, ikke blot styrke sin position på markedet, men også taget et stort skridt fremad i forhold til at imødekomme de voksende krav om energieffektiviseringer og bæredygtighed, da fjernvarmeværker herefter kan tilgå værdifulde data i realtid eller som loggede data, afhængig af kundens behov. Med HydroState kan værkerne overvåge nøgleparametre som tryk og temperatur, samt hurtigt identificere potentielle utætheder på ledningsnettet, fremhæver Broen Valve Technologies-CEO Peter Ebdrup:

”Vi ser HydroState som en essentiel brik i fremtidens digitale værktøjskasse for fjernvarmeværkerne. Ved blot at reducere returtemperaturen med én grad på et større fjernvarmeværk kan der opnås en årlig besparelse på flere hundrede tusinde kroner, et tydeligt bevis på de økonomiske fordele digitalisering af fjernvarmeselskaber giver”.

HydroState-konceptet bygger på teknologi, som er udviklet af Allan Krantz Jensen:

”Ved hjælp af NB-IoT og LTE-M-teknologi kan systemet i realtid måle og logge data om tryk og temperatur i fjernvarmenettet, både for frem- og returløb samt regulere motorventiler i omløb” fortæller Allan Krantz Jensen. Han glæder sig over fortsat at være med på rejsen og videre udviklingen af Broen Ballomax HydroState nu som ansat i Broen Valve Technologies. Broen Ballomax HydroState opfylder således de strengeste krav til datasikkerhed i forsyningssektoren.

Konceptet er designettil at understøtte den grønne omstilling i fjernvarmesektoren. Ved at sænke trykket i systemet kan man reducere energiforbruget til pumper, samtidig med at bedre monitorering af ledningsnettet kan reducere vandspild og optimere energiforbruget. Løsningen bidrager også til en lavere returtemperatur, som både er en økonomisk gevinst og en nøglekomponent i at reducere CO2-udledningen. For fjernvarmeselskaber betyder det markante besparelser, samtidig med at de bliver en del af den bæredygtige energiomstilling.

Broen Ballomax HydroState-løsningen kan eftermonteres i eksisterende brøndventiler eller integreres i nye ventiler, hvilket gør den ekstremt fleksibel og tilpasselig til den enkelte kundes behov. Broen Valve Technologies tilbyder desuden løsningen som enten en abonnementsløsning eller som en engangsinvestering, så kunderne kan vælge den model, der passer dem bedst. Denne fleksibilitet gør det muligt for fjernvarmeværker at komme i gang med minimal investering, for eksempel ved at starte med en enkelt enhed og gradvist udbygge systemet, efterhånden som fordelene viser sig.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik