Teknovation Logo
robot

 
  • Med den voksende miljø-, klima- og biodiversitetskrise er der behov for at tænke nyt i industien, der skal transformere fra en lineær produktionsform til en cirkulær, hvor dansk erhvervsliv holder sit ressourceaftryk inden for de planetære grænser, fremhæver Industiens Fond om ambitionerne i projektet.

22. maj 2024, kl. 14:22 

Søger projekter med cirkulær produktion

Forslag til projekter, der kan udbrede cirkulær produktion i dansk erhvervsliv, er lige nu på tapetet for Industriens Fond.


Industriens Fond efterspørger projektforslag, der kan bane vejen for, at dansk produktion bliver markant mindre ressourceforbrugende og mere konkurrencedygtig.

Ifølge Fonden kan cirkulær produktion styrke danske virksomheders konkurrencekraft i en tid, hvor kunder, investorer og ny lovgivning stiller krav til producenters miljø- og klimaaftryk. Og hvor den geopolitiske virkelighed skaber usikkerhed om den fremtidige adgang til jomfruelige materialer.

Samtidigt understreges det, at det ikke er nogen simpel omstilling. De industrivirksomheder, der er ambitiøs med cirkulær produktion, vil ofte blive stillet over for n omstillingen, der i mange tilfælde kræver gennemgribende forandringer.

Det kan blant andet være i forhold til produktdesign, organisering, forretningsmodel, værdikæder, partnerskaber, data og teknologianvendelse.

Visionen med tilgangen for Industriens Fond baserer sig på et ønske om, at Danmark skal blive et globalt kraftcenter for cirkulær produktion, som udlandske virksomheder ser mod, for at blive inspireret til, hvordan industrien mest effektivt reducerer sit ressourceforbrug og styrker sin innovation og konkurrencekraft på én gang, konstateres det.

Ansøgningsfrist den 19. august og mere information er at finde på Industriens Fonds hjemmeside. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik