Teknovation Logo






www.teknovation.dk > Spåntagende metalbearbejdning
  • Cookies politik
  • English
 

CERATIZIT opnår EcoVadis sølv-certificering

  • "Med tiltag som den gradvise omlægning af brintproduktion på vores hovedfabrik har vi været i stand til at bevise, at vi er seriøse omkring vores bæredygtighedsstrategi. EcoVadis-vurderingen er et bevis på dette og er en vigtig milepæl for os. Men vi ønsker også at bruge vores innovative styrke til at støtte vores kunder i at blive mere bæredygtige og ledsage dem på denne rejse,” siger Executive Director ved Plansee Andreas Feichtinger.

20. juni 2024, kl. 12:42 

Hårdmetalværktøjsspecialisten CERATIZIT har i år opnået en sølv-rating fra EcoVadis, der sender firmaet i verdens top 25 procent, når det gælder bæredygtige industrivirksomheder.


Talsmand for bestyrelsen hos CERATIZIT Andreas Lackner påpeger i forbindelse med offentliggørelsen fra EcoVadis, at sølv-ratingen viser, at virksomheden er på rette vej med høje bæredygtighedsambitioner.

Hårdmetalværktøjsproducenten har blandt andet en mission om at være klimaneutral i 2025 og her have opnået en CO2-reduktion på 35 procent. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Inden 2030 skal CO2-reduktionen nå 60 procent, og i 2040 er målet Net Zero-udledning og en CO2-emssionsresuktion på 90 procent.

EcoVadis lægger vægt på evnen til at levere globalt med en ensartet platform, og bæredygtighedskrav også til hele værdikæden.

Hertil fremhæves viljen og evne til at efterleve menneskerettigheder, herunder organisering af arbejdskraft, sideløbende med en høj etik omkring bæredygtighed og energieffektivitet i produktionen.

Den aktuelt primære driver for at reducere CO2-udledningen er at gå fra at anvende naturgas til vandelektrolyse i fremstillingen af den brint, der benyttes ved værktøjsproducentens Reutte-hovedfabrik.

I 2025 forventer virksomheden, at 50 procent af brinten vil blive producenret ved elektrolyse, og i 2030 skal det være 100 procent. Det aktuelle forbrug af naturgas står for 50 procent af sitets CO2-udledning.   

CERATIZIT's moderselskab Plantsee opnåede i år en guld-certificering og er dermed i blandt de top 5 procent i verden.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik