Teknovation Logo
robot

 
  • “Det (projektet med robotslibning, red.) er et super eksempel på, hvordan MMV’er kan få gavn af nye teknologier – også selvom man ikke har en teknisk baggrund. Robotterne er blevet så fleksible og intuitive i dag, at alle faktisk kan bruge dem,” udtaler faglig leder ved Teknologisk Institut Robotteknologi Søren Peter Johansen.

20. juni 2024, kl. 11:56 

Hurtigere slibning af savklinger med robot

Gennem et EU-projekt har Danish Tool Productions erstattet manuelt arbejde i produktionen med en robot, der giver hurtigere slibning af savklinger efter hårdmetalbelægning. Det fremhæver MADE, som satte virksomheden i kontakt med relevante eksperter hos Teknologisk Institut.


Danish Tool Productions fra Randers udvikler og producerer savklinger, der kan skære i stål og aluminium, søgte hjælp i EU-projektet ADMA TranS4MErs, som Manufacturing Academy of Denmark, MADE, er partner i, med henblik på at udvide produktionen.

I den forbindelse satte MADE virksomheden i forbindelse med Teknologisk Institut, der kunne assistere med robotprogrammering.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Ifølge faglig leder ved Teknologisk Institut Robotteknologi Søren Peter Johansen kunne TI-medarbejderne give firmaet nogle tips og tricks til, hvordan de kunne programmere robotten til at fremstille lige præcis de klinger, de ønskede.

Derefter kunne salgschef og ejer i Danish Tool Productions Niels Mostrup stå for en stor del af arbejdet for at udvikle den endelige løsning.

Med projektet i hus slipper medarbejderne nu for konstant at skulle stå ved maskinen. Robotten tager selv klingerne fra et magasin og sliber, og når den er færdig, så slukker den selv maskinen.

Det har allerede reduceret tiden brugt på slibning væsentligt, da der er tale om en hurtigere håndtering af savklingerne imellem slibeprocesserne, påpeger direktøren, ifølge MADE.

Og de 40 timers sparring, der var inkluderet i Trans4Mers-støtten har dermed på kort tid givet MMV’en stor værdi, konstateres det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik