Teknovation Logo
robot

 
  • Statemonitor byder på mange faciliteter, som AM Toolings Mads Meyerhoff (ved tastaturet) glæder sig over at kunne drage nytte af. Her spørges Nordic-bestyrelsesformand Lau Akstrup Jensen ind til en Statemonitor-feature

16. juni 2024, kl. 13:04 

Overblik med Statemonitor har løftet holdånden

teknovationNr. 6 - 2024   Nordic A/S i Middelfart overtog for fire år siden repræsentationen af Heidenhain i Danmark. Kort tid efter indledtes et tæt samarbejde med AM Tooling A/S i Odense, hvor virksomhedens CNC-maskiner er koblet op på Heidenhains Statemonitor-løsning. Det har styrket team-ånden i de enkelte produktionsområder såvel som øget det samlede overblik.


Digitalisering er et bærende element ved AM Tooling, som over de seneste tre år har skærpet netop dataopsamling i produktionshallerne ved CNC-maskinerne. Overblikket er opnået gennem Heidenhains Statemonitor-løsning, som i dag omfatter 25 af husets spåntagende CNC-maskiner, fortæller HR-, Lean & Quality Manager Mads Meyerhoff:

”Målet med digitalisering her hos os er at opnå overblik over data, og benytte dem til at træffe de rigtige beslutninger, så vi producerer optimalt. Vi anvender Statemonitor til at skabe det overblik både overordnet, og ude ved de enkelte teeams i produktionen, så man hele tiden har adgang til Real Time-informationen, der er gjort synlig ved de opsatte skærme i produktionsområderne,” fortæller Mads Meyerhoff
i det aktuelle Teknovation - 6/2024. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Fra Heidenhains side er der lagt vægt på, at Statemonitor kan anvendes uafhængigt af CNC-styring.

”Vi har ti CNC-maskiner med Heidenhain-styringer, så de blev koblet let på, men det er også gået forholdsvis glat med de øvrige CNC-styringer, som vi anvender af forskellige fabrikater,” siger Mads Meyerhoff, der som en sidegvevinst har fået adgang til at ”høste” data på maskinerne fra eksempelvis brug af el- og trykluft, som i nær fremtid bliver nødvendige at kende ned på enkeltordre-niveau i forbindelse med ESG.

”Statemonitor er et system, som vi kan vokse med, og som rummer de behov, som vi også fremadrettet kommer til at møde, som nu ESG-data, der i stigende grad vil blive et kundekrav i nær fremtid. Og der er potentiale til meget mere i systemet, som vi kan få gavn af i fremtiden,” siger Mads Meyerhoff.

Bestyrelsesformand Lau Akstrup Jensen fra Nordic deler glæden ved AM Toolings foreløbige resultater, og glæder sig til den fortsatte ”rejse”, hvor man skal koble Statemonitor op mod ERP-systemet i huset, såvel som altså tilkoblet yderligere teamet med gnistteknologi:

”En væsentlig styrke ved Statemonitor er at det er udviklet, så det kan kobles op mod stort set alle CNC-maskiners styringer, og skabe data, der kan fremstilles grafisk, så det giver god mening ude i produktionen. Samtidig er det en lokal installation, så der er ikke noget med at være koblet op på en ekstern leverandør, der så at sige er med hele tiden. Det hele foregår på virksomheden i Odense, og styres her fra Odense,” understreger Lau Akstrup Jensen.

Læs hele den spændende artikel i online-version ved at klikke her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik