Teknovation Logo
robot

 
  • AVS Danmark-direktør Kjeld Bagger glæder sig over de gode erfaringer fra det seneste lille års tid, der viser både økonomisk og miljømæssige besparelser.

16. juni 2024, kl. 12:52 

Store energibesparelser med renset procesluft

teknovationNr. 6 - 2024   Siden 1. juli sidste år er danske virksomheders muligheder for at recirkulere den rensede procesluft sidestillet med virksomhederne i andre EU-lande. Lovændringen, der løbende evalueres, har resulteret i mærkbare besparelser, både til varmeudgifter men også i form af reduceret CO2-aftryk, fremhæver AVS Danmark-direktør Kjeld Bagger.


Tidligere var det i Danmark forbudt at recirkulere renset procesluft. Luften fra udsugningen skulle føres ud i det fri og erstattes af luft fra omgivelserne, der så skulle suges ind og opvarmes . Det var sikkert fornuftigt dengang reglerne blev indført, men over årtier er det blevet utidssvarende, påpeger AVS Danmark-direktør Kjeld Bagger, som har taget del i arbejdet med at få ændret Arbejdstilsynets tilgang til gældende EU-regler:

”Vi er glade for ændringen, da vi i mange år har haft filtre, der kan rense luften så godt, at den ofte er renere end den luft, man kan suge ind udefra,” udtaler Kjeld Bagger i Teknovation 6/2024.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Han peger på, at man ved at recirkulere procesluft kan man både reducere virksomhedernes energiforbrug, da de ikke behøver at opvarme eller køle ny luft til processen, og opnå betydelige besparelser på energiomkostningerne. Desuden betyder recirkulering af luft et reduceret behov for at opvarme eller køle store mængder ny luft, hvilket bidrager til lavere CO2-udledning, og dermed mindre belastning på miljøet.

Hertil betyder brug af recirkuleret luft, der filtreres og renses, en højere kvalitet af luften i arbejdsmiljøet. 

Læs mere i den spændende artikel i Teknovaton 6/2024 ved at klikke her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik