Teknovation Logo
robot

 
  • Når sommerpausen er slut, så skal der for alvor være produktion på den senest leverede maskine ved Danfoss Power Solutions.

16. juni 2024, kl. 13:06 

Ambitiøs automatisering ved Danfoss

teknovationNr. 6 - 2024   Danfoss har en mindre kendt produktion af joystick, controllere og displays til blandt andet landbrugsmaskiner, der i dag beskæftiger over 70 medarbejdere i Nordborg. Produkterne herfra skal være af højeste kvalitet, og derfor er der senest indført automatiseret måling af emnerne.


Produktionen af joystick hos Danfoss Power Solutions går mange år tilbage i tiden.
Oprindeligt var det anden generation, Jørgen Mads Clausen fra Danfoss’ grundlæggerfamilie, der tog initiativ til at de skulle fremstilles i Nordborg. Og det lykkedes på trods af, at der var mange, som troede at det ville være umuligt at etablere joystick-produktion i et land som Danmark, fortæller produktionstekniker Grzegorz Leonhard, der i dag blandt andet har ansvaret for en af afdelingens seneste satsninger inden for automatiseret emneopmåling.

Aktuelt har forretningsenheden, der supplerer Danfoss Power Solutions’ store produktion af hydraulikkomponenter og elmotorer, produktion seks steder i verden inklusive Nordborg-lokationen.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Ifølge produktionstekniker hos Danfoss Thomas Nygaard Hansen, der har ansvaret for montage- og produkttest i afdelingen, så har de seneste løft også haft yderligere fordele for virksomheden:

”Vi havde en kvalitetsudfordring, hvor skanneren hjalp os med at finde ud af, at det ikke var os, der havde et problem, men vores leverandør. Vi kunne simpelthen gå tilbage og analysere den skannede fil, der jo er en afbildning af emnet ned i mindste detalje med meget høj præcision,” siger han, og fortsætter:

”Så selv om det har handlet om helt andre forhold, end der normalt tjekkes for, så kunne vi se, at en komponents geometri afveg fra normalen og dermed konkludere, hvordan vi skulle sætte ind for at løse det”.

Efter sommerpausen idriftsættes for alvor den seneste fræseløsning i produktionen, det automatiserede DMU 50-center leveret af DMG MORI Danmark, som fremadrettet vil indgå i produktionen af joysticks ved Danfoss Power Solutions i Nordborg.

Læs hele den spændende artikel i online-version ved at klikke her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik