Teknovation Logo
robot

 
  • Formanden for IDA´s Uddannelses- & Forskningsudvalg, Carsten Eckhart, opfordrer politikerne til at lytte til danskerne, og få gymnasiet tilbage på sporet.

4. marts 2016, kl. 09:07 

IDA: Gymnasiet skal tilbage på sporet

To hovedretninger og mere stillen skarpt på de videregående uddannelser bør være elementer i kommende gymnasiereform, mener et flertal af danskerne, ifølge IDA.


Når de politiske partier på Christiansborg snart skal samles for at strikke en ny gymnasiereform sammen, mener 63 procent af danskerne, at fremtidens gymnasium skal have fokus på, at studenter i højere grad vælger de fag, der er en forudsætning for at gennemføre en videregående uddannelse, viser en befolkningsundersøgelse Userneeds har foretaget blandt 2.025 danskere for IDA.

Godt halvdelen af de adspurgte mener desuden, at gymnasiet bør opdeles i to hovedretninger, så studenter fremover skal vælge en matematisk/naturvidenskabelig gren eller en humanistisk/sproglig gren. Kun 17 procent er uenige.

Formanden for IDA´s Uddannelses- & Forskningsudvalg, Carsten Eckhart, kan udemærket forstå tilkendegivelserne:

”Der findes i dag et utal af retninger bare på det almene gymnasium. De mange studieretninger gør det uoverskueligt for både elever og forældre at vælge den rigtige kombination. Det store tag-selv-bord har tydeligvis også haft den kedelige sideeffekt, at antallet af studenter der er nødt til at tage gymnasiale suppleringskurser for at kunne komme ind på den ønskede videregående uddannelse, nærmest er eksploderet,” siger han.

Et mere enkelt gymnasie med to hovedindgange - en for dem der er matematisk naturvidenskabeligt orienteret og en for dem der er humanistisk sprogligt orienteret - vil være en enkelt løsning på mange af det almene gymnasiums problemer. Samtidig kan de mange gode elementer fra studieretningsgymnasiet bevares. En sådan løsning kunne sikre, at en større andel af studenterne når et højere niveau i matematik og naturfag. Det vil være medvirkende til, at det almene gymnasie igen kommer på ret køl, og at flere studenter får de rigtige fagkombinationer på det et niveau, der er adgangsgivende til de studier, hvor erhvervslivet oplever flaskehalse, mener Carsten Eckhart:

”Det er helt essentielt, at unge får lyst til at uddanne sig til cand.scient eller ingeniør. Der er allerede i dag en stor efterspørgsel på disse faggrupper, og en prognose fra den teknologiske alliance Engineer the Future viser, at der i 2025 vil mangle 9.300 ingeniører og 4.200 naturvidenskabelige kandidater. Den udfordring skal en kommende gymnasiereform naturligvis adressere,” siger han.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik