Teknovation Logo
robot

 
  • Købet af SolidAl sker for at imødekomme den stigende efterspørgsel drevet af opgraderinger af elnettet og vedvarende energiprojekter i Europa, fremhæver NKT. (Foto: NKT)

21. juni 2024, kl. 10:08 

NKT køber portugisiske SolidAl

NKT A/S meddeler, at man har købt portugisiske SolidAl af Njord Partners. Det sker for at tilføje kapacitet inden for mellem- og højspændingskabler samtidig med at NKT vil investere i yderligere kapacitet på SolidAls eksisterende fabrik.


NKT meddeler fredag, at man har købt den portugisiske kabelproducent SolidAl. Købet understøtter NKT's vækststrategi og vil forøge mellem- og højspændingskapaciteten op til 225 kiloVolt, forbedre konkurrenceevnen for NKT's produktportefølje og geografiske rækkevidde på tværs af nye og eksisterende markeder samt ilbyde en konkurrencedygtig, kompetent og skalerbar platform for fremtidig vækst for at imødekomme den øgede efterspørgsel, fremhæver administrerende direktør Claes Westerlind, NKT:

”SolidAl er et stærkt strategisk match med hensyn til kapacitet og kompetence, hvilket styrker NKT's position i at betjene kunderne med komplette kabelløsninger, især den stigende efterspørgsel efter mellem- og højspændingskabler på op til 225 kV. Vi ser frem til at byde SolidAls kompetente medarbejdere velkommen til NKT og fortsætte vores vækstrejse sammen. Med mere end 50 år i branchen komplementerer SolidAl den konkurrencedygtige portefølje fra NKTs eksisterende fabrikker i Asnæs, Velke Mezirici og Köln, der har fokus på at levere et fuldt ud dækkende sortimentet af kabler til elnettet," siger Claes Westerlind.

Som en del af købet vil NKT investere yderligere 50 millioner euro i at udvide mellem- og højspændingskapaciteten på den eksisterende SolidAl-lokation i Portugal. Den øgede produktionskapacitet forventes at være operationel i 2027.

Transaktionen er ubetinget og gennemført pr. dags dato, og finansieres inden for den eksisterende kapitalstruktur.

SolidAl forventes at bidrage til NKT's finansielle resultater straks fra transaktionens gennemførelse. Bidraget forventes at være på linje med 2023 og kommer i tillæg til NKTs finansielle forventninger til 2024, som blev annonceret i selskabsmeddelelse 3 af 21. februar, og som forbliver uændret. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik