Teknovation Logo
robot

 
  • Værktøjerne til at stoppe ulovlig og farlig nethandel findes – brug dem, opfordrer DI-branchedirektør Jacob Kjeldsen.

25. april 2024, kl. 12:18 

Værktøj til at stoppe ulovlig og farlig nethandel

DI-branchedirektør Jacob Kjeldsen finder forslaget om mere lovgivning for at stoppe ulovlige og skadelige produkter fra Temu helt unødvendigt. DI har fået foretaget en juridisk ekspertvurdering, der viser, at der allerede i dag er den nødvendige lovgivning til at beskytte forbrugerne.


 "Vi ser i DI med stor alvor på markedsføring og salg af ulovlige produkter, herunder legetøj, fra tredjelande til Danmark via onlinemarkedspladser som for eksempel den meget omtalte Temu fra Kina. Der skal være fair og lige konkurrence, og det skal være sikkert for danske forbrugere at handle på nettet," siger DI branchedirektør Jacob Kjeldsen, og fortsætter:

"Men, der er altså ingen grund til at bruge en forhammer, når værktøjskassen er propfyldt med de juridiske redskaber, der kan tages i anvendelse for at dæmme op for de værste, skadelige produkter, som strømmer ind i landet," påpeger Jacob Kjjeldsen.

Ifølge DI er der i dag allerede rigtigt meget regulering af onlineplatforme, som giver de danske og europæiske myndigheder mulighed for at stille de platforme, der udbyder ulovlige produkter, til ansvar i sager som disse. Omfattende regulering er kun lige trådt i kraft, og mere regulering er på vej.

"Vi skal passe på, at vi ikke bare lægger flere byrder på danske og europæiske virksomheder og platforme, som i dag følger loven og agerer etisk korrekt, når myndighederne har redskaberne til at ramme de få onlineplatforme, der ikke gør," fastslår Jacob Kjeldsen, og fortsætter:

"Derfor har vi inviteret en hel række relevante myndigheder og organisationer til et dialogmøde fredag, hvor vi skal drøfte, hvordan vi får styrket markedsovervågningen, håndhævelsen og forbrugeroplysningen. For danske og europæiske myndigheder skal have de tilstrækkelige forudsætninger – herunder ressourcer – for at føre tilsyn med produkter fra tredjelande".

På dialogmødet i DI fredag vil advokatfirmaet Gorrissen Federspiel fremlægge konklusionerne i en juridisk redegørelse, som DI har bestilt, om onlineplatformes forpligtelser og ansvar.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik