Teknovation Logo
robot

 
  • Fra venstre ses ambassadør Freddy Svane, echo networks Global Director Shannon Olsson, Folketingets formand Søren Gade, uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund samt afdelingsleder Jakob Ørberg, Novo Nordisk Fonden.

9. april 2024, kl. 09:48 

Dansk-indisk samarbejde om grøn omstilling

Akademiet for de Tekniske Videnskaber, ATV, har fået en stor bevilling til at styrke samarbejdet med echo network i Indien, der arbejder på at løse globale udfordringer inden for grøn omstilling. Med bevillingen samles flere af de danske universiteter i samarbejdet med Indien. Projektet støttes af Novo Nordisk Fonden.


ATV kan aktuelt styrke sin deltagelse i echo network, hvor målet er at udvikle og teste en model, der sikrer bedre integration af forskningsbaseret viden og løsninger med henblik på at fremme bæredygtig udvikling i vækstøkonomier.

Projekterne får med i kraft af en stor bevilling nu tilknyttet en række ph.d.-studerende, som både bidrager med viden om miljøresiliens og bæredygtig udvikling, og samtidig bliver trænet i at samarbejde direkte med nøgleaktører i udsatte lokalmiljøer, fremhæver ATV.

De tilknyttede ph.d.-studerende vil have forskningsophold på danske universiteter, og ATV vil arbejde med de studerende, mens de er i Danmark, for at engagere danske universiteter og virksomheder i samarbejdet.

Formålet er at styrke det dansk-indiske grønne strategiske partnerskab med flere forskningssamarbejder og en uddannelseskomponent, der har bæredygtige klimaløsninger og grønne teknologier i fokus.

”Vi har samarbejdet med echo network i Indien siden 2021 og er glade for, at projektet nu går ind i næste fase, hvor platformen får tilført forskningsprojekter indenfor regenerativt landbrug, sundhed og biosolutions. For ATV er det vigtigt, at de danske universiteter arbejder sammen med et strategisk fokus i forhold til et land så stort som Indien. Den nye finansiering fra Novo Nordisk Fonden understøtter denne ambition, og vi vil fortsat arbejde med interessenter i Danmark og Indien for at sikre, at yderligere midler bliver allokeret til at styrke forsknings- og uddannelsesdimensionen af det dansk-indiske grønne strategiske partnerskab," siger akademidirektør Lia Leffland, ATV.

Novo Nordisk Fonden har udvidet og forlænget den hidtidige bevilling til netværket med yderligere 12 millioner kroner. Den seneste bevilling dækker aktiviteter i perioden 2024 til 2027.  


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik