Teknovation Logo
robot

 
  • ”I dette afgørende årti er vi nødt til at forettage de rigtige afgørende handlinger. Hos SKF er vi forpligtet til bæredygtighed, og vi ved, at innovation er nøglen til succes," siger CTO and Senior Vice President, Technology Development, hos SKF, Annika Ölme.

2. april 2024, kl. 07:28 

SKF i Mission 0-projekt

Svenske SKF er gået sammen med virksomhederne Boliden, Borgstena, Lindholmen Science Park, Polestar, Sekab, SSAB, Stora Enso, Volvo Cars og flere universiteter om at udvikle løsninger til helt at eliminere drivhusgasemissioner i forhold til materialer, produktion og genbrug af udtjente personbiler.


SKF vil samarbejde med akademiske og industrieksperter med henblik på at helt eliminere drivhusgasemissioner i materialer og processer inde for automobilproduktion, hvilket vil kræve ny viden og teknologier.

Særligt forventer lejegiganten at bidrage inden for udvikling af bæredygtige materialer og smøremidler.

"Transportsektoren er den sektor, der har den hurtigst voksende udledning af drivhusgasser på verdensplan. Sammen med Mission 0-partnerne forestiller vi os mulighederne for at opdage nye måder at eliminere drivhusgasemissioner i moderne materialer til industriel produktion," siger President Automotive hos SKF, Kerstin Enochsson, og fortsætter:

"Dekarbonisering og fremskyndelse af bæredygtig transformation inden for industrier er en af vores kerneprioriteter. Vi er således glade for at være en del af dette vigtige projekt for at gøre en forskel”.

Som en del af forsknings- og innovationsprojektet er der etableret et Mission 0-hus i Göteborg i Sverige.

Her ønsker parterne at samle forskere og ingeniører fra produktvirksomheder, materialeleverandører og den akademiske verden for at arbejde på konkrete projekter, udveksle viden og i fællesskab udvikle banebrydende teknologier og løsninger, konstaters det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik