Teknovation Logo
robot

 
  • Søren Peter Johansen er ud over Technology Manager ved Teknologisk Institut Robotteknologi også sekretariatsleder for Dansk Robot Netværk - DIRA.

20. marts 2024, kl. 16:26 

Råd om implementering af AI i produktionen

Technology Manager hos Teknologisk Institut  Robotteknologi Søren Peter Johansen er på banen med en video, frigivet af konsulenthuset 2021.AI, hvor han deler en række råd om at implementere AI i produktionsvirksomheder.


Ifølge Søren Peter Johansen så er produktionsindustrien (Manufacturing) i dag ikke rigtig klar til at gribe de muligheder, som AI-værktøj er på vej til at byde ind med.

I videoen på Youtube,com, der er en samtale på engelsk med en tysk repræsentant for konsulentfirmat 2021.AI med speciale inden for AI og datavidenskab med platformen Grace, påpeger han, at mangel på data om processer med mere, gør det svært at udnytte det store potentiale.

Konkret nævner han et scenarie, hvor AI kunne benyttes til at designe nye produkter, hvor man automatiseret kan analysere og optimere de ønskede materialer i forhold deres energi- og miljøbyrde og mulighed for til fremstille, samle og skille dem ad for genbrug ti år ude i fremtiden.

Men her spænder de manglende data i værdikæden i dag ofte ben for ambitionerne.

I forhold til at anvende AI med robotter, så benyttes AI-værktøj aktuelt - af de virksomheder han hjælper i regi af Teknologisk Institut - primært til optimering af af automatiserede samleprocesser.

Se videoen med samtalen her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik