Teknovation Logo
robot

 
  • Det er ambitionen, at 1.000 virksomheder anvender ESG-værktøjet med at lave rapporteringer, der øger konkurrenceevnen og omsætningen, inden for det første år, efter at programmet er færdigt, fremhæver Industriens Fond og AU, der står i spidsen for projektet. For at understøtte projektets effektivitet, datagrundlag og formidlingsindsats er også Center for Hybrid Intelligence, iClimate, Gejst Studio og 360o Sprint vigtige dele af projektets partnerkreds.

20. marts 2024, kl. 07:12 

ESG-rapportering skal være vækstmotor

Bæredygtighedsdirektivet Corporate Sustainability Reporting Directive, der på dansk er forkortet ESG, rulles i løbet af 2024 ud. Og selv om rapporteringen kan ligne en Compliance-øvelse, så rummer den nogle unikke muligheder for at få forretningen op i gear, fremhæver Industriens Fond.


ESG-rapporteringskravet retter sig begyndelsen alene mod de allerstørste børsnoterede virksomheder, med mere end 500 ansatte. Men, hen over de kommende år bliver flere og flere virksomheder omfattet af direktivet, som indeholder omfattende ESG-rapporteringskrav., påpeger programleder for bæredygtig produktion hos Industriens Fond Anders Ziegler:

”Selv om rapporteringskravene – på papiret – kun rammer de store virksomheder, så er konsekvenserne større end som så. Mange danske virksomheder, særligt i produktionssektoren, er leverandører til store koncerner og rammes dermed indirekte af de nye rapporteringskrav gennem værdikæden,” siger Anders Ziegler Kusk, og fortsætter:

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


”Det er vigtigt at rapporteringen bliver værdifuld for den enkelte virksomhed, så det ikke bare er noget man laver fordi man skal. Derfor støtter vi udviklingen af nogle praksisnære værktøjer, som virksomhederne kan bruge til at omsætte ESG-rapporteringen til innovative forretningskoncepter, konkurrenceevne og vækst”.

Det er Industriens Fond og Aarhus Universitet, AUm der er gået sammen om at udvikle viden og konkrete værktøjsløsninger, der styrker små og mellemstore virksomheders ESG-indsats:

”Ofte ser vi, at mindre og mellemstore virksomheder ikke har data for deres CO2-udledning og heller ikke har ressourcer til at udarbejde ESG-rapporter. Desuden mangler de redskaber til at konvertere den viden, som ESG-rapporteringen giver, til ny vækst. Det skal vi have lavet om på og derfor undersøger vi nu, hvordan virksomheder kan udarbejde valide ESG-rapporter, der gør ESG til en drivkraft i forretningsudviklingen. Og på baggrund af den viden, laver vi nogle værktøjer, der hjælper virksomhederne med at styrke forretningen via deres ESG-rapportering,” siger professor Annabeth Aagaard fra Institut for Virksomhedsledelse ved AU's Aarhus BSS.

Selv om projektet først og fremmest skal hjælpe SMV'er, så kommer indsatsen også de store koncerner til gavn:

”Vi ser meget frem til at deltage i projektet, for det er vigtigt at have fokus på vores værdikæder og deres arbejde med CO2-regnskaber og ESG-rapportering. Kun ved at arbejde sammen i værdikæderne kan vi nedbringe vores klimaaftryk og samtidig sikre korrekt ESG-rapportering,” siger Siemens-CEO Bjarne Lykke Sørensen, der er en af de fem store industrivirksomheder, der deltager i det nye projekt. Og den holdning står han ikke alene med.

”Hos Kamstrup er bæredygtighed og ESG en væsentlig del af vores DNA i de løsninger og services vi leverer, samt i den måde vi driver vores virksomhed på. Derfor er vi også gået ind i projektet for at vi, vores værdikæde og vores underleverandører kan blive klædt bedst muligt på til de krav, der møder os og dem nu her og i fremtiden. Det mener vi er en ansvarlig tilgang og skaber et godt fundament for vores samarbejde omkring ESG-rapportering og bæredygtig udvikling,” siger Tina Kaysen, der er Sustainability Manager hos Kamstrup. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik