Teknovation Logo
robot

 
  • Her er Kong Frederik forbi Tinyfarms-stand for at se nærmere på deres minidrivhus til skoleelever. Billedkilde: DTU ved Bax Lindhardt.

12. marts 2024, kl. 17:32 

Kong Frederik besøgte DTU Skylab

Mandag var kong Frederik på besøg hos DTU i Lyngby for at høre, hvordan universitetet arbejder med innovation og startups. Nærmere bestemt var stedet universitetets innovationshub, DTU Skylab.


I 2023 blev der, ifølge DTU, stiftet 81 startups på universitetet, hvorfor det betegner sig som værende i besidelse af et af de bedst udviklede økosystemer for innovation og entreprenørskab blandt alle europæiske tekniske universiteter.

Økosystemet er med til at løfte ideer og opfindelser fra klasseværelserne og forskningslaboratorierne ud i den virkelige verden, hvor de kan skabe arbejdspladser og være med til at løse samfundsopgaver og udfordringer, fremhæves det.

Under besøget mødte kongen, ifølge universitetet, blandt andre de tre studenterstartups Tinyfarms, NitroVolt og Gridlinx.

Tinyfarms udvikler og fremstiller indendørs minidrivhuse, hvor skoleelever kan få 'hands-on' erfaring med bæredygtighed, næringsstoffer og teknologi. NitroVolt producerer bæredygtig ammoniak til gødning i landbruget. Og Gridlinx udvikler en lade- og afladeløsning elbiler, så de kan anvendes som alternativ energikilde i hjemmet.

DTU-rektor Anders Overgaard Bjarklev, Senior Vice President for innovation and Entrepreneurship, MSc (Eng), eMBA, Marianne Thellersen, og Director DTU Skylab, Mikkel Sørensen, tog i mod og viste kong Frederik rundt under besøget.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik