Teknovation Logo
robot

 
  • Undervisningsminister Mattias Tesfaye (t.h.) ved det aktuelle besøg hos TECs fjernvarmesvejsere: "Det er dem, der er den grønne omstilling".

6. december 2023, kl. 09:26 

Minister besøger TECs fjernvarmesvejsere

Undervisningsminister Mattias Tesfayes har været forbi TEC's fjernvarmesvejsere, og påpeger, at det er dem, der i høj grad er parate til at løfte en vigtig samfundsopgave i de grønne omstilling, som der i den grad mangler hænder til.


Ved TEC er man i færd med at løfte to samfundsopgaver på én gang, fortæller uddannelseschef Tue Hækkerup, byggeri og teknik-uddannelserne ved TEC, i forbindelse med et aktuelt besøg af undervisningsminister Mattias Tesfaye. Det er et opkvalificeringsforløb i samarbejde med landets jobcentre, hvor arbejdsledige i løbet af 44 dage bliver udlært og certificerede fjernvarmesvejsere:

”Med det her forløb lykkes vi med at opkvalificere ledige samtidig med, at vi sikrer kompetent, teknisk arbejdskraft til hovedstaden. Og her er fjernvarmesvejsere i høj kurs, da der skal rulles fjernvarme ud i store dele af landet i de her år,” siger Tue Hækkerup. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


”Den største bremse på den grønne omstilling i Danmark er lige nu, at der ikke er folk, som kan finde ud af at svejse fjernvarmerør sammen, at sætte vindmøllerne op eller rulle elnettet ud. Og så bliver al den grønne snak jo bare til – jah, snak," replicerede Mattias Tesfaye, da han besøgte TEC i Ballerup, hvor hovedparten af AMU-svejserforløbet finder sted.

TEC har også valgt at investere i kurset og rykke det til TECs bygninger og faciliteter i Gladsaxe i 2025, hvor den kommende letbane kommer til at gå "lige til døren".

Det første opkvalificeringshold startede i foråret. Og lige nu er TEC ved at afslutte tredje hold af kursister, der efter planen får deres certifikat inden jul.

Selve undervisningsforløbet er udviklet i tæt samarbejde med TEKNIQ Arbejdsgiverne og arbejderforbundet Blik & Rør. Men, i hverdagen foregår samarbejdet nu mellem TEC og jobcentrene, der rekrutterer borgere udenfor arbejdsmarkedet til kurserne. Og den indsats bifalder Mattias Tesfaye:

”Der er nogle danskere, som går ledige – måske fordi de har mistet deres job. Her er det jo godt, hvis de på jobcenteret hører om muligheden for at tjene gode penge, hvis de lige får det her certifikat. Og det er nogle af de mennesker, jeg har mødt her i dag,” siger Mattias Tesfaye.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik