Teknovation Logo
robot

 
  • ”Som så mange andre danske virksomheder oplevede vi, og oplever fortsat, at det var svært at finde lærlinge og at tiltrække kvalificerede fagfolk, fordi samfundet fortæller de unge, at de kun kan blive til noget, hvis de går på gymnasiet”, siger direktør Lasse Taulborg Madsen, Unimec. (Foto: PR)

31. maj 2023, kl. 09:32 

Til kamp mod erhvervsuddannelses-fordomme

Hos Unimec A/S har direktør Lasse Taulborg Madsen styrket samarbejdet med de lokale folkeskolers UU-vejledere og har løbende besøg af de ældste klasser, så de kan gøre op med nogle af de fordomme, der er om håndværker- og erhvervsuddannelserne.


I sidste uge var UU-vejleder Anni Hansen igen på besøg hos automations- og ingeniørvirksomheden Unimec. Denne gang i selskab med 7A fra Langå Skole.

"Som så mange andre danske virksomheder oplevede vi, og oplever fortsat, at det var svært at finde lærlinge og at tiltrække kvalificerede fagfolk, fordi samfundet fortæller de unge, at de kun kan blive til noget, hvis de går på gymnasiet. Hos Unimec vil vi gerne hjælpe til med at gøre op med nogle af de fordomme, der er om håndværker- og erhvervsuddannelserne, og vi er derfor ualmindeligt begejstrede for, at skolen henvendte sig til os," fortæller direktør Lasse Taulborg Madsen, som henviser til, at arrangementet denne gang skete på foranledning af uddannelsesvejlederen. 

Siden Unimec i 2021 inviterede vejlederne fra UU Randers på besøg, er der også fra politisk hold kommet øget interesse for at få de unge til at søge mere jævnbyrdigt blandt de gymnasiale samt erhvervs- og fagrettede uddannelser. Det glæder begge parter, som også har kunne se og mærke effekten af både den lokale og nationale indsats:

"Vi har i Randers Kommune oplevet en lille stigning i søgningen til erhvervsuddannelsen, men det er særligt i forståelsen af de forskellige ungdomsuddannelser, at vi kan mærke en positiv forskel. Virksomhedsbesøg vil fortsat være en fast del af vores program, hvis de ellers åbner dørene for os, selvfølgelig," siger Anni Hansen.

"Det er blevet væsentligt nemmere for os at få kvalificerede lærlinge ind, så det er vi naturligvis meget glade for. Der skal ikke en stor indsats til for at gøre en forskel, og vi kan kun anbefale, at endnu flere virksomheder arbejder tæt sammen med uddannelsesvejlederne i Grundskolen og eventuelt inviterer de unge indenfor. Det betaler sig," fastslår Lasse Taulborg Madsen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik