Teknovation Logo
robot

 
  • Plastsprøjtestøbning er i vid udstrækning 3D-print overlegen - endnu. Med etableringen af AM Farm vil samarbejdspartnerne forsøge at opskalere og automatisere de additive fremstillingsmetoder, så de bliver konkurrencedygtige også ved konventionel produktion, fremhæver Carmo-CEO Claus Ishøy.

23. maj 2023, kl. 16:19 

AM Farm vil opskalere 3D-print

Carmo A/S meddeler, at man i samarbejde med DTU, Innovationsfonden og Krebs & Co A/S med AM Farm vil automatisere og opskalere hele 3D-print-processen.


Additive Manufacturing Farm, eller bare AM Farm, dækker over et aktuelt igangsat samarbejde, hvor Carmo fra Farum og Krebs & Co fra Skævinge vil stå for de praktiske test og udviklingen af salgsplatformen, mens forskere og studerende på DTU’s Department of Civil & Mechanical Engineering står for udviklingen af produktionsplatforme, software, samt proces- og materialeoptimering.

Ambitionen er at automatisere 3D-print, så teknologien kan konkurrere med plastsprøjtestøbning som produktionsproces. Projektet er støttet af Innovationsfonden. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Carmo-CEO Claus Ishøy finder, at det iøjeblikket, hverken på pris eller på produktionstid, er konkurrencedygtigt for 3D-print i forhold til plastsprøjtestøbning, men det venter han, at AM Farm vil gøre det, så AM anvendes til at producere højt specialiserede og komplekse produkter on-demand, effektivt og ikke mindst til en konkurrencedygtig pris og i de mængder, store som små, som kunden har behov for, understreger han.

Således forventer partnerne, at op mod 50 procent af alle udviklingsprojekter ender med en AM Farm-løsning. Forventningen er, at omsætningen relateret til AM Farm vil ligge på mellem 30 og 40 millioner kroner i 2025.

Frem hertil er ambitionen, at projektet udmønter sig i en revolutionerende produktionsplatform, der således vil være med til at gøre Danmark verdensførende på området for 3D-print af industrielle plastløsninger.

Innovationsfondens investering er på 7,6 millioner i den tre-årige periode, og det samlede budget andrager 10,3 millioner.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik