Teknovation Logo
robot

 
  • I lighed med den robotautomatiserede pladebearbejdning så er der nu også robotsvejsning hos SP Industry, fortæller direktør Peter Larsen, der her ses ved den valgte Cloos-løsning.

12. maj 2023, kl. 14:22 

Svejserobot på plads ved SP Industry

teknovationNr. 6 - 2023   Seneste investering ved SP Industry nær Vojens er ved at blive inddraget i svejsearbejdet. Det er en Cloos-svejsecelle, indkøbt hos den tyske producent, for også på svejseområdet at øge automationsgraden samtidig med at det frigiver hoveder og hænder til mere komplekse svejseopgaver.


Hen over vintermånederne har direktør Peter Larsen og svejserne ved SP Industry fået den seneste investering på plads i produktionshallerne.

Valget er faldet på en løsning fra Cloos. Den tyske producent gav med deres bud på en løsning den fornødne kompleksitet og fleksibilitet, også når det gælder påsvejsning i plade ned til 1 millimeter: 

”Et projekt blev opstillet, og prøveemner var frem og tilbage mellem os og Cloos, samtidig med at vi også indledte de konkrete betingelser for investeringen. Og med et overbevisende besøg med konkrete testresultater i den rigtigt pæne ende var både de øvrige i svejseafdelingen, og vi i ledelsen, overbeviste,” siger Peter Larsen til Teknovation.

Og nu står den så i produktionen, og svejser løs. Svejseafdelingen, der isoleret er virksomheden største på bemanding, har fået god robot-bistand, og de enkelte kan tage de mere spændende opgaver, mens det ensidige og gentagne arbejde kan placeres i robotten, der derved gavner både arbejdsglæden og har markant øget kapaciteten i afdelingen.

”Faktisk åbner svejsecellen for at vi kan tage mere arbejde ind, samtidig med at vi nedbringer gennemløbstiden og ikke mindst leverer optimale emner, både når det er det lidt mere enkle og når det kræver håndsvejsning. Det er et stort aktiv for os, og for vores eksisterende kunder,” understreger Peter Larsen.

Se hele den spændende artikel i Teknovation 6/2023 i onlineversion ved at klikke på lænken her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik