Teknovation Logo
robot

 
  • Søgningen er øget til ingeniørstuderende blandt kvote 2-ansøgningerne, noterer IDA's fungerende formand Aske Nydam Guldberg.

16. marts 2023, kl. 12:58 

Søgningen til ingeniørstudierne sprænger rammerne

Et stigende antal unge søger de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser via kvote 2, noterer IDA's fungerende formand Aske Nydam Guldberg.


Interessen blandt de unge for at læse til ingeniør stiger markant i år. Det viser opgørelsen over kvote 2-ansøgningerne til de videregående uddannelser for 2023 fra Uddannelses- & Forskningsministeriet. I forhold til 2022 er søgningen til diplomingeniøruddannelsen steget med 12 procent, og er dermed oppe omkring tidligere års søgning, og indenfor naturvidenskab er stigningen på 5 procent i forhold til 2022. Interessen for civilingeniøruddannelsen er steget med hele 32 procent fra sidste år, og er dermed den absolutte højdespringer i opgørelsen fra ministeriet, og det glæder IDA's fungerende formand Aske Nydam Guldberg:

”Det er fantastisk, at flere unge søger mod de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser via kvote 2. Det er udtryk for at mange har en interesse i at læse til blandt andet ingeniør. Den ekstraordinære høje søgning til civilingeniørstudiet, kan naturligvis også skyldes, at mange gerne vil have en to-årig kandidatuddannelse, inden uddannelserne eventuelt halveres fra politiske side,” siger Aske Nydam Guldberg.

Han understreger dog, at det store antal ansøgere via kvote 2 kun kan ses som et fingerpeg.

”Det er først når vi ser den endelige søgning med både kvote 1 og kvote 2, og ikke mindst, hvordan det endelige optag bliver, vi kan begynde at glæde os rigtigt,” siger han.

Med den grønne omstilling og øgede digitalisering vil Danmark i 2030 mangle 13.000 uddannede kandidater indenfor områderne ingeniør, teknik og IT. Hertil kommer en mangel på 7.000 personer med en mellemlang teknik- eller it-uddannelse, viser beregninger foretaget for IDA.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik