Teknovation Logo
robot

 
  • Lars Sandahl Sørensen: "En ren katastrofe for den grønne omstilling, at døren smækkes i".

6. februar 2023, kl. 11:52 

DI: Katastrofe hvis dør smækkes i

DI-topchef Lars Sandahl Sørensen kalder det "en ren katastrofe for den grønne omstilling, at døren smækkes i," i forbindelse med at det er kommet frem, at EU-regler risikerer at sætte en stopper for samtlige danske åben dør-projekter.


Danmarks og dansk erhvervslivs enorme ambitioner for at realisere den grønne omstilling i praksis står til at lide et alvorligt knæk hvis EU’s konkurrenceregler står i vejen for at realisere de såkaldte åben dør-projekter, som Klimaministeriet og Energistyrelsen oplyser. Meddelelsen sender chokbølger gennem dansk erhvervsliv og mødes med massiv kritik fra DI’s topchef, administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen:

"Der er tale om en decideret katastrofe og potentielt den største forhindring for den grønne omstillings realisering i Danmark," siger Lars Sandahl Sørensen, og fortsætter:

"Det udfordrer alvorligt vores danske klimamålsætninger, og gør det ikke muligt for Danmark at være et foregangsland på det her område, hvis ikke vi får løst det her problem hurtigst muligt," fastslår Lars Sandahl Sørensen.

Han finder det chokerende, at private virksomheder der stiller milliardinvesteringer til rådighed og tager enorme risici, er blevet vildledt af staten. Ordningen har været kendt i næsten 25 år, og først nu bliver den underkendt:

"Hvorfor går det her først op for myndighederne og regeringen nu? Og hvordan kan EU bakke op om det her i en tid, hvor vi alle har historisk travlt med at realisere den grønne omstilling og gøre os uafhængige af russisk gas? Inden for ganske kort tid må det have absolut topprioritet i regeringen at finde en løsning, som får os i mål på den grønne omstilling," påpeger Lars Sandahl Sørensen.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik