Teknovation Logo
robot

 
  • Som en del af aftalen mellem Industriens Pension og Better Energy afsættes et trecifret millionbeløb til investeringer i lagring af strøm. Lagring af energi bliver kun vigtigere og vigtigere, som andelen af vedvarende energi vokser i vores elnet og energisystem, forklarer investeringsdirektør Peter Lindegaard fra Industriens Pension.

3. februar 2023, kl. 09:44 

Industriens Pension indgår i milliardinvestering i solcelleparker

Industriens Pension og energiselskabet Better Energy melder sig klar med endnu en stor fælles milliardinvestering i forventet 15 store solcelleparker, der skal sikre tilførsel af yderligere grøn energi i Danmark, Polen og Sverige. De to parter ejer i forvejen sammen 21 solcelleparker.


Better Energy og Industriens Pension udvider deres partnerskab og planlægger sammen flere solcelleinvesteringer i Danmark, Sverige og Polen for et samlet anlægsbeløb på 6 milliarder kroner. Med udvidelsen er forventningen, at der etableres omkring yderligere 15 solcelleparker inden udgangen af 2024, der skal levere grøn strøm til forbrugere og virksomheder i Nordeuropa.

”Med den nye fælles investering bliver der sat yderligere fart på udbygningen af vedvarende energi i Danmark, Polen og Sverige. De nye parker bliver endnu et skridt på vejen til at sikre en mere uafhængig energiforsyning, og de har en rigtig god klimaeffekt pr. investeret krone. Samtidig forventer vi, at solcelleparkerne vil give fornuftige, langsigtede afkast, så det er en investering, som vi er begejstrede for af flere årsager,” siger Peter Lindegaard, der er investeringsdirektør i Industriens Pension.

Det i forvejen eksisterende partnerskab mellem Industriens Pension og Better Energy udgør i dag den største uafhængige producent af solenergi i Nordeuropa, ligesom dette partnerskab står bag de største solcelleinvesteringer i Danmark.

”Vi står midt i tre kriser i Europa: en energikrise, en biodiversitetskrise og en klimakrise. For alle tre er tid den afgørende faktor for, hvilken verden vi efterlader til os selv og til dem, der kommer efter os. Al reel forandring starter med handling, og vores partnerskab med Industriens Pension er et godt eksempel på, hvordan direkte investeringer kan gøre en mærkbar forskel i den omstilling, vi står over for,” siger investeringsdirektør Mark Augustenborg Ødum, Better Energy.

De kommende forventet 15 solcelleparker forventes fordelt på nye parker i Danmark, Polen og Sverige.I alt vil solcelleparkerne få en kapacitet på over 1 GigaWatt. I alt forventes de to partnerskaber mellem Industriens Pension og Better Energy således at eje 36 solcelleparker med en årlig kapacitet på cirka 2 GigaWatt.

Industriens Pension og Better Energy kommer til hver især at eje 50 procent af de færdigbyggede solcelleparker, mens Better Energy står for udvikling, opførsel og drift af parkerne samt salget af energi fra parkerne.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik