Teknovation Logo
robot

 
  • En af de helt centrale ting, som jeg noterer mig er, at sikkerhedskravene til underleverandørerne bliver skærpet i takt med, at flere cyberangreb kommer ind via virksomhedernes værdikæder. Enhver virksomhed er altså ikke stærkere end sit svageste led. Det er et område, vi vil sætte fokus på, siger Malene Stidsen.

30. november 2022, kl. 13:38 

Sammenhæng mellem cybersikkerhed og konkurrenceevne påvist

Aktuel undersøgelse påviser for første gang en sammenhæng mellem cybersikkerhed og konkurrenceevne, fremhæver Industriens Fond med offentliggørelsen af det første 'Cyberbarometer'.  


Med Cyberbarometeret er der tale om en større undersøgelse med 729 mindre og mellmestore virksomheder, der for første gang påviser sammenhængen mellem virksomheders arbejde med cybersikkerhed og deres konnkurrenceevne, fremhæves det.

Undersøgelsen er lavet af virksomheden Analyse & Tal for Industriens Fond.

Cybersikkerhed er ikke alene et forsvar mod it-kriminalitet, men i stigende grad en forudsætning for at drive en sund forretning, uddyber programchef i Industriens Fonds Cyberprogram, Malene Stidsen.

Over halvdelen af de deltagende virksomheder i undersøgelsen nikker således ja til, at de oplever en eller flere konkurrencefordele af deres cybersikkerhedstiltag, mens barometeret også tegner et tydeligt billede af, at jo flere sikkerhedstiltag, virksomheden implementerer, jo større er oplevelsen af konkurrencefordele.

Og billede går igen på tværs af brancheskel, påpeges det.

"Det stigende fokus på cybertruslen samt voksende krav til databeskyttelse fra både myndigheder, samarbejdspartnere og investorer nødvendiggør, at også danske virksomheder styrker deres sikkerhed. Samtidig er det positivt, at det arbejde også styrker konkurrenceevnen, som undersøgelsen," siger Malene Stidsen.

Cyberbarometeret er kommet for at blive. Hvert år vil Industriens Fond fremover tage temperaturen på, hvordan arbejdet med den digitale sikkerhed i virksomhederne skaber forretningsmuligheder. Indsigterne i første måling vil således være et benchmark for kommende, årlige målinger, konstateres det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik