Teknovation Logo
robot

 
  • Kamstrup fik overrakt DI Prisen af kronprinsesse Mary ved DI's topmøde. Fra venstre produktchef Ole Pjengaard, udviklingsingeniør Sune Dupont, Senior Vice President Mads Sckerl, alle Kamstrup, kronprinsesse Mary, administrerende direktør i DI Lars Sandahæ Sørensen og den netop valgte DI-formand Klaus Holse.

27. september 2022, kl. 19:12 

DI Prisen 2022 tildelt Kamstrup

På DIs Topmøde i Royal Arena i København blev DI Prisen tirsdag overrakt af kronprinsesse Mary til Kamstrup A/S. Skanderborg-virksomheden vinder på en overvågningsløsning til vandledninger i jorden, der sparer energi og vand.


De seneste år har verden – og Danmark - været udsat for flere kriser, herunder klimakrisen, som er mere aktuel end nogensinde. Derfor sætter DI med DI Prisen 2022 særligt fokus på klimatiltag, hvor dansk erhvervsliv har nogle unikke styrker, som kommer Danmark og verden til gode. DI Prisen overrækkes i år til en virksomhed, der har ”udviklet produkter eller services, som gør Danmark til et teknologisk klimaforegangsland”.

"Når virksomheder lykkes med at skabe forandringer, skal de have evner og vilje. Men helt centralt i enhver transformation står mod. De tre virksomheder, der er nomineret til DI Prisen 2022 har alle demonstreret, at de har det. At de har både evnerne, viljen og modet til at satse og udvikle et produkt eller en løsning, der gør Danmark til et klima-foregangsland og bidrager til at fremme den grønne omstilling. Men kun én virksomhed kan få prisen og æren," sagde kronprinsesse Mary inden hun overrakte prisen til Kamstrup-teamet.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Kamstrup var nomineret til DI Prisen for at have udviklet en måde at overvåge vandledninger under jorden, der ved hjælp af akustisk og intelligent måling kan identificere lækager.

"Jeg er utrolig glad for prisen. Vores løsning er en akustisk lækagesøgningsfunktion, der er integreret ind i vandmåleren og kombineret med et analysesoftware, der gør, at man kan spore lækager i vandledninger. Vi ser nu, at vores teknologi hjælper vores kunder med at finde lækager – og specielt lækager, som ellers ikke ville være fundet. På den måde sparer de en masse energi og vand," siger Senior Vice President Mads Sckerl, Kanstrup.

Ekspertkomitéen har nomineret Kamstrup, for de med deres løsning kan reducere store mængder vandspild og kan sikre, at flere får adgang til vand, som mange steder er en knap ressource. Derudover er der et stort eksportpotentiale i løsningen.

"Resultaterne af overvågningssystemet har langt overgået vores forventninger. Vi ser en teknologi som en vigtig brik i at nedbringe energiforbrug, nedbringe vandspild og understøtte den grønne omstilling," siger Mads Sckerl.

De to andre nominerede virksomheder til DI Prisen var Stykka A/S for udviklingen af en digital løsning, der gør det muligt at producere cirkulære køkkener til byggebranchen og Topsoe A/S for deres Power-to-X-teknologi, der kan omdanne energi fra sol og vind til flydende brændstof med minimal udledning af drivhusgasser.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik