Teknovation Logo
robot

 
  • Direktør Joachim Finkielman, DI Forsvar & Sikkerhed, glæder sig over samarbejdsaftalen med den ukrainske søsterorganisation Ukroboronprom. (Foto: Sif Meincke)

10. august 2022, kl. 16:24 

DI Forsvar & Sikkerhed indgår samarbejdsaftale med Ukraine

DI Forsvar & Sikkerhed har onsdag indgået en samarbejdsaftale med den ukrainske søsterorganisation Ukroboronprom, for på kort sigt at bistå Ukraine under den russiske invasion og på længere sigt at opbygge et mere permanent samarbejde.


DI Forsvar & Sikkerhed-direktør Joachim Finkielman har på den danske forsvarsindustris vegne underskrevet en aftale med den ukrainske søsterorganisation Ukroboronprom.

"Vi er taknemmelige for den hjælp som Danmark og alle andre har bidraget med og stadig gør det - nu også på det forsvarsindustrielle område. Det stadigt mere omfattende samarbejde og de fælles projekter hjælper os med at forsvare vores suverænitet og ret til uafhængighed og frihedsrettigheder, som er helt grundlæggende europæiske værdier," siger direktør i Ukroboronprom Yuriy Husyev.

"Verdenen er i forandring og præget af den russiske invasion af Ukraine. Situationen kræver at vi står sammen, og at vestlige demokratier, organisationer og virksomheder tager ansvar i vores støtte til det ukrainske folk," siger Joachim Finkielman.

Samarbejdsaftalen har været under udarbejdelse det sidste års tid. Den fokuserer på områder, hvor både danske og ukrainske partnere kan se værdi i at udforske samarbejde til gensidig nytte. Udgangspunktet tages i Ukraines behov og danske virksomheders kompetencer og produkter.

"Vi er meget stolte og glade for at have haft besøg af Ukroboronprom i dag. Det har givet os lejlighed til præsentere et udvalg af danske virksomheder for ukrainerne både enkeltvis og på et fælles møde efter ønske fra ukrainerne," fastslår Joachim Finkelmann, og fortsætter:

"Vi er åbne overfor at udbrede samarbejdet med ukrainerne bredt indenfor de område, hvor vi har identificeret potentiale. Det gælder blandt andet inden for det maritime område, vedrørende overvågning, droner, beskyttelse, minerydning med videre," siger Joachim Finkielman.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik