Teknovation Logo
robot

 
  • Konferencerne på AUTOMATIK-messerne er populære tilløbsstykker blandt de besøgende. (Foto: MCH/Lars Møller.)

9. august 2022, kl. 07:04 

AI under lup i Brøndby

Ændrede regler for anvendelsen af kunstig intelligens, AI, i maskiner er på vej, og det er netop et af emnerne i Brøndby, når det går løs i dagene 13. til 15. september. Også den såkaldt digitale tvilling tages under kyndig behandling.


AI, digitale tvillinger, robotter, keramiske hybridlejer, maskinsikkerhed og meget andet er på programmet, når AUTOMATIK-messen løber af stablen for 10. gang i Brøndby, 13. til 15. september. Her præsenteres emnerne på en række konferencer om tidens tendenser inden for blandt andet industriel automatisering og digitalisering.

Blandt de højaktuelle emner finder man de kommende regler for anvendelsen af AI i maskiner, der i øjeblikket er ved at blive fastsat i Bruxelles. Maskindirektivet, der regulerer maskiners sikkerhed, er under revision, ligesom der her er en forordning om AI på vej. Begge regelsæt kan komme til at påvirke de krav, der fremover stilles til maskiner, som anvender AI, og det er noget af det, som konferencen 'AI - Hvad er potentialet' beskæftiger sig med.

Også den såkaldt digitale tvilling, der er at betragte som en digital eller virtuel beskrivelse af et fysisk objekt eller system, tages under kyndig behandling på AUTOMATIK 2022. Det sker på konferencen; 'Den digitale tvilling i Automations verden', hvor professor og vice section head ved SDU Robotics på Syddansk Universitet Christian Schlette ser på, hvad den digitale tvilling egentlig er for en størrelse. Samtidig giver han konkrete eksempler på, hvordan tvillingen kan anvendes allerede i den nære fremtid.

"I fremtiden vil den digitale tvilling ikke blot være et sofistikeret værktøj for ingeniører. Også operatører og andre arbejdere vil opleve fordelene ved den digitale tvilling som et lettilgængeligt programmerings- og operationsværktøj. Den digitale tvilling spiller en tiltagende vigtig rolle i planlægningen og kontrolleringen af og interaktionen med automationsteknologier," konstaterer Christian Schlette.

Han flankeres på konferencen af facilitator Michael Nielsen, CEO i Beckhoff Automation, Michael Mahler, der er Managing Director i IGE-XAO, og Otto Abildgaard, der er System Owner-Digitalization, SVM Automatik A/S.

Besøgende kan også se frem til konferencerne 'Teknologi og arbejdskraft', 'Robotter kan bruges overalt', 'Industrialisering af affaldssortering', 'Reduceret energiforbrug og længere levetid med keramiske hybridlejer' og 'Reparation og service på udstyr omfattet af ATEX-direktivet'.

Se det samlede konferenceprogram ved at klikke på lænken her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik