Teknovation Logo
robot

 
  • NASA's sekshjulede marsrobot med navnet Curiosity fortjener i anledningen af ti-års-fødselsdagen på Mars en sang. Husqvarna har til anledningen opdateret over 100.000 robotplæneklippere til den 5. august at synge:"Happy Birthday".

4. august 2022, kl. 12:42 

Robotplæneklippere hylder Mars-kollega med fødselsdagssang

NASA' s marsrobot Curiosity fylder 5. august ti år og får nu endelig den fejring, den fortjener – takket være robotter på Jorden, fremhæver Husqvarna.


"Curiosity" er den største og mest avancerede robot, der nogensinde er sendt til Mars. På dens første fødselsdag i 2013 blev den konstrueret til selv at synge "Happy Birthday". For at spare på robottens batterilevetid har dens fødselsdage siden hen passeret uden fejring.

Men, i år bliver det anderledes. Husqvarna har nemlig udviklet et program til robotplæneklipperne af serien Automower, der gør det muligt for dem at synge "Happy Birthday". Opdateringen er tilgængelig for i alt 100.000 Automowers af modellerne 405X, 415X og 435X AWD. Initiativet er drevet af Husqvarnas lange historie inden for teknik og innovation, hvor robotplæneklippere har spillet en vigtig rolle i virksomheden, fremhæves det. 

Teknologien, som får plæneklipperne til at syge, er baseret på Automower robotplæneklipperens eksisterende alarmsignal. I dette tilfælde bruger Husqvarna integrationsplatformen IFTTT til at sætte plæneklipperne i stand til at synge Happy Birthday. Husqvarna har arbejdet med IoT og eksterne tredjepartsløsninger i årevis, for eksempel sammen med Google Home, Amazon Alexa og IFTTT.

I Danmark er der i alt 4.491 robotplæneklippere, som kan modtage opdateringen og dermed synge fødselsdagssangen henholdsvis klokken 12, 15 og 18 (dansk tid).


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik