Teknovation Logo
robot

 
  • I 2021 producerede igus mere end 200.000 slidkomponenter ved hjælp af 3D-print i Köln. Producenten har ingen minimumsordremængde og serier kan fremstilles i op til 10.000 enheder. Især i tider med flaskehalse og udfordrede forsyningskæder er 3D-print et reelt alternativ, konstateres det.

28. juni 2022, kl. 10:32 

Verdens første tribomateriale til DLP 3D-print

Igus præsenterer nu dét, de betegner som verdens første tribomateriale til DLP 3D-print, døbt iglidur i3000.


Med Iglidur I3000 bliver det, ifølge producenten Igus, muligt med DLP 3D-print, DLP står for Digital Light Processing, at fremstille særligt holdbare sliddele helt ned i millimeterområdet.

Nærmere bestemt kan processen med materialet producere de små komponenter, så de får en levetid, der er 30 til 60 gange længere end de får med konventionelle 3D-printmaterialer, fremhæves det.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Med lanceringen sigter Igus endvidere på at udvidde firmaets 3D-printtjeneste med fremstilling på DLP-printere, hvormed der kan opnås en detaljeopløsning på 0,035 millimeter.

Eksempelvis kan producenten hermed producere tandhjul med spidser, der kun er 0,2 millimeter tykke, og som har ekstremt glatte overflader, der ikke kræver efterbehandling.

Ydeilgere en fordel er i forhold til vedligeholdelsen, da komponenterne ikke kræver ekstern smøring. Mikroskopiske faste smøremidler er integreret i materialet og frigives ved bevægelse, påpeges det.

Virksomheden går aktuelt ind i betatestfasen med de første kunder, og samtidigt arbejdes der på at sikre, at DLP 3D-print også bliver tilgængeligt gennem firmaets onlineordreværktøj.

Ønsket er, at kunderne skal kunne uploade STEP-filer af deres komponenter eller konfigurere tandhjul med få klik.

Alt i alt betyder udviklingen inden for 3D-print af tandhjul og online ordrekonfiguration, at ugers ventetid på slitagefrie specialkomponenter snart hører fortiden til, konstateres det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik