Teknovation Logo
robot

 
  • Med Igus' 3D-printservice kan man få kundetilpassede tandremsskiver inden for 48 timer.

Teknovation nr. 7/2022

Individuel vedligeholdsfri tandremsskive på kun 48 timer

Mange maskinbyggere er udfordret, hvis de akut har brug for tilpassede tandremsskiver, som er lidt ud over hyldevarerne. Levering tager så ofte flere uger. En ventetid, som 3D printservice fra tyske Igus har reduceret til 48 timer.


“Leveringstiderne for specialdele er ofte flere uger. En ventetid, der er en torn i øjet på mange designere, fordi den ofte forlænger tidsplanen," siger Tom Krause, der er leder af Additive Manufacturing, AM, hos Igus.

“For at forkorte leveringstiderne for tandremsskiver i specialformat tilbyder vi nu fremstilling ved 3D print, hvilket reducerer leveringstiden fra flere uger til kun 48 timer. Designere kan næsten ikke få fingrene i disse komponenter hurtigere,” fortæller Tom Krause. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Samtidig behøver brugerne ikke give afkald på robusthed, understreger Tom Krause. En omfattende testserie af cylindriske tandhjul, som Igus har fremstillet ved hjælp af selektiv lasersintring, SLS, har dokumenteret robustheden.

I det interne testlaboratorium på 3.800 kvadratmeter konkurrerede den højtydende polymer Iglidur i3 mod et sprøjtestøbt og et fræst cylindrisk tandhjul lavet af polyoxymethylen, POM, i en pivottest ved en hastighed på 0,1 meter/sekundet, et drejningsmoment på 2,2 Newtonmeter og en temperatur på 1.440 grader Celsius. Alle cylindriske tandhjul havde en bredde på 16 millimeter og 30 tænder. Resultatet: Det fræste cylindriske tandhjul fejlede efter 12.500 cyklusser, og den sprøjtestøbte variant efter 4.000 cyklusser. Tandhjulet fremstillet af Iglidur i3 modstod derimod næsten 20.000 cyklusser.

“Ud over den all-round Iglidur i3 tilbyder vi også den FDA kompatible version i6 til fødevaresektoren og den elektrostatisk dissiperende var,iant i8 til eksplosionstruede områder,” siger Tom Krause.

“Alt højtydende plast er robust og slidstærkt nok til at være et økonomisk og pålideligt alternativ selv til tandremsskiver i stål og aluminium,” siger han videre. 

Flere informationer: her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik