Teknovation Logo
robot

 
  • R&D Test Systems løsning til LORC omfatter en sofistikeret energi-looping og effektkontrol, der kan minimere sin effekt fra 25.000 kiloWatt til kun en tiendedel.

11. maj 2022, kl. 11:56 

Vindmølletest med minimeret energibehov

Verdens største testsystem til vindmøller genbruger 90 procent af løsningens eget strømforbrug, ved hjælp af en sofistikeret energi-looping og effektkontrol minimeres derved maskinens energiforbrug til kun en tiendedel.


Smart udnyttelse strøm står højt på agendaen hos de fleste virksomheder, så hvis det er muligt at optimere strømforbruget, er det i alles interesse – særligt når der er tale om store mængder af strøm.
 
En måske paradoksal men dog nødvendig brug af strøm er til test af fremtidens store
havvindmøller. Hos Lindø Offshore Renewables Center, LORC, er verdens største testbænk til at teste den næste generation af havvindmøller installeret. Det store testsystem, som kaldes HALT XL (highly accelerated lifetime testing), tester vindmøllens nacelle ved at simulere de hårdeste vindforholde. På denne måde kan maskinen udsætte vindmølleprototyper for 20 års vejrforhold på blot seks til otte måneder.

Testbænken er bygget af ingeniørvirksomheden R&D Test Systems, som i udviklingen af
testbænken indtænkte, hvordan strømforbruget på den stor maskine kunne minimeres.

”Det er ikke små kræfter, der skal til for at teste verdens største vindmøller. For at køre maskinen tilføres der op til 25.000 kiloWatt til vindmøllen, hvilket svarer til det samme forbrug som hos 50.000 husstande,” forklarer Senior Specialist Rico Hjerm Hansen, R&D Test Systems.

For at begrænse strømforbruget anvendte R&D Test Systems en sofistikeret energi-looping og effektkontrol, der tilsammen minimerer maskinens forbrug fra de 25.000 kiloWatt til kun en tiendedel.

Det er muligt, fordi testbænken simulerer forskellige vindstyrker, der får vindmøllen til at dreje rundt – og som ude i det fri genererer vindmøllen strøm, når den drejer rundt. Det er denne producerede strøm fra vindmøllen, som føres tilbage til selve maskinen i et elektrisk lukket energiloop. På den måde er den eneste strøm, der hertil skal tilføjes for at holde kæmpemaskinen kørende, et mindre energitab i processen.

Ud over at maskinen har et integreret energiloop, så er der også indtænkt optimering af strømforbruget i maskinens hjælpesystemer. For at holde en avanceret testbænk kørende 24/7, kræver det forskellige hjælpesystemer så som smøring, faner, vandkøling og hydraulik med videre. Disse er alle udviklet, så de automatisk tilpasser sig systemets behov for at undgå unødvendigt overforbrug.

R&D Test Systems er specialiseret i at udvikle testbænke til vindindustrien, hvor formålet oftest er at teste komponenter og dele af vindmøllerne for at sikre, at de kan holde til 20 års slid på de barske have.

Derfor bruges teknikken med strømloop allerede i mange af testbænkene, hvor testemner selv producerer strøm, når de testes. På denne måde sikres det, at testbænkene er så omkostningseffektive som muligt.

”En afgørende designparameter er også at sikre høj oppetid – nedetid i testfasen er meget kritisk på grund af de enorme investeringer og den skarpe tidsplan for udvikling af vedvarende energi. Det har derfor været vigtigt, at energioptimering går hånd i hånd med stabil drift,” fastslår Rico Hjerm Hansen. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik