Teknovation Logo
robot

 
  • Midlerne i 'Puljen til Forskningsinfrastruktur' udmøntes på baggrund af de forslag til forskningsinfrastruktur, der indgår i Dansk Roadmap for forskningsinfrastruktur 2020. Planen tager afsæt i forslag fra universiteterne, der forudsættes at stille med medfinansiering, der matcher prioriteringen gennem finansloven.

14. januar 2022, kl. 09:58 

Fordoblet støtte til avanceret forskningsudstyr

Støtten til udstyr og faciliteter til avanceret forskningsinfrastruktur stiger i år til 134 millioner kroner, meddeler Uddannelses- & Forskningsministeriet.


I 'Puljen til Forskningsinfrastruktur' på finansloven har der hidtil været afsat 69 millioner kroner om året.

I år har uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen dog valgt at prioriteret 65 millioner ekstra, hvilket giver en samlet ramme på 134 millioner kroner, oplyser Uddannelses- & Forskningsministeriet.

Puljen skal understøtte indkøb af avanceret udstyr, databaser og laboratorie- og testfaciliteter og i det hele taget forskningsinfrastruktur, der gør det muligt at finde innovative løsninger og videnskabelige nybrud på samfundsudfordringer, fremhæves det.

De projekter, der i år modtager støtte (millioner i parentes), er Danish BioImaging, DBI (49,7), Infrastructure for Long Term Ecosystem Research in Denmark, LTER (15,3), Stars & ExoPlanets, STEP (31,2), og The Danish Single Cell Examination Platform, CellX (37,8).

Ud over ovenstående pulje til forskningsinfrastruktur indgår der en række øvrige midler på finansloven til dels nationale forskningsinfrastrukturer, dels medlemskaber af internationale forskningsinfrastrukturer, så danske forskere har adgang hertil, eksempelvis ESS i Lund.

På Uddannelses- & Forskningsministeriets område er der prioriteret cirka én milliarder i 2022 til nationale forskningsinfrastrukturer og medlemskaber af internationale forskningsinfrastrukturer, konstateres det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik