Teknovation Logo
robot

 
  • Klimakompasset er lavet af Erhvervsstyrelsen i samarbejde med Energistyrelsen.

2. december 2021, kl. 16:46 

Klimakompas skal hjælpe SMV'er

Med lanceringen af klimakompasset skal det blive lettere for virksomheder at beregne klimaaftryk og få indblik i, hvordan de kan reducere CO2-udledningen, fremhæver erhvervsminister, Simon Kollerup.


Lanceringen sker på grund af, at de mindre- og mellemstore danske virksomheder i stigende grad bliver mødt af forventninger og krav om at kunne dokumentere deres klimaaftryk.

Et 'grønt overblik' vil for virksomhedernes bidrage til både at skabe større bevidsthed om den grønne omstilling internt i virksomheden, men også give dem en konkret konkurrencefordel i markedet, hvor efterspørgsel efter klimadata kun er stigende, fremhæves det.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Nærmere bestemt er klimakompasset en webbaseret CO2-beregner, der kan findes på Virksomhedsguiden. 

Her vil det, i følge Erhversministeriet, være muligt at udregne den direkte CO2-udledning, der kommer fra virksomhedens egne aktiviteter såsom transport og energiforbrug.

Dertil kommer den indirekte CO2-udledning, der finder sted hos underleverandører og kunder i værdikæden eksempelvis i produktionen samt i salg, brug og bortskaffelse af produktet.

Endelig vil det være muligt at identificere klimaeffekten af forskellige CO2-reducerende tiltag, konstaters det.

”Når jeg været ude at besøge virksomheder i Danmark, oplever jeg, at man virkelig gerne vil tage den grønne førertrøje på. Men jeg oplever også, at virksomhederne alt for ofte har svært ved at dokumentere over for kunderne og samarbejdspartnere, hvad deres reelle klimaaftryk er," siger Simon Kollerup, i forbindelse med lanceringe, og tilføjer:

"Virksomhederne, og især SMV’erne, har med andre ord efterlyst et værktøj, der udregne deres klimaaftryk. Derfor er jeg glad for, at vi i dag kan præsentere klimakompasset, der imødekommer netop denne efterspørgsel fra erhvervslivet, og som giver særligt de minder og mellemstore virksomheder mulighed for at skabe konkrete markedsfordele og en større bevidsthed om klimaet generelt.”

Find klimakompasset ved at føle lænken her.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik