Teknovation Logo
robot

 
  • Det var interesserede DIRA-medlemmer, der fik besøge de to øvrige nominerede virksomheder til DIRA Automatiseringsprisen. Her hos Kamstrup i Stilling.

17. september 2021, kl. 07:04 

Vellykket DIRA-dobbeltbesøg

Torsdag var DIRA-medlemmer og DIRA Automatiseringspris-juryen inviteret forbi de sidste to af de tre prisnominerede virksomheder; Danfoss Drives i Gråsten og Kamstrup ved Stilling.


Fra morgenstunden lagde DIRA-medlemmerne ud hos Danfoss Drives i Graasten, som virksomheden selv kalder Danmarks størst elektronikfabrik, med produktion af adskillige millioner forskellige varianter af produkter.

Virksomheden, mener Danfoss-folkene, går en lysende fremtid i møde med et samfund, der i stigende grad skal have implementeret elektriske systemer.

Gråsteen-fabrikken er kommet frem til et matrixkoncept med forløbigt tre Assemply-robotceller integreret med en Smart Factory-datatilgang implementeret i samarbejde med automationsleverandøren Bila A/S.

Efter en god køretur blev de omkring 30 deltagende DIRA-medlemmer budt velkomne hos Kamstrup.

Her gav virksomheden sammen med automationsleverandøren Kilde Automation en introduktion til projektet i Kamstrups store auditorium.

Virksomheden har produceret temperaturfølere i mere end 20 år på deres fabrik tæt på Skanderborg.

Omkring 2008 valgte firmaet at evaluere strategien, da deres produktionsudstyr var ved at være nedslidt, og der snart ville være kapacitetsproblemer på det eksisterende udstyr. I stedet for at flytte produktionen til udlandet, tog virksomheden at holde den i Danmark og i stedet redesigne nuværende temperaturfølere.

I dag byder fabrikslokalerne i det østjyske på adskillige robotter herunder mobile af slagsen. Og med den DIRA-nominerede installation fremstilles en række produktvarianter, hvor omkring et dusin robotter håndterer flere avancerede processer.

I sidste uge var DIRA også forbi hos den tredje nominerede, Engskov Maskinfabrik. Den 5. oktober, i forbindelse med åbningen af hi ' 21 afgøres det, hvem af de tre, der bliver den endelige vinder.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik