Teknovation Logo
robot

 
  • Danish AM Hub har været et vigtigt element for Wikifactory i overvejelserne forud for rykket fra Hong Kong til Danmark.

15. september 2021, kl. 17:32 

AM-udvikling stærkt medvirkende til at trække Wikifactory til Danmark

Wikifactory og Dansk AM Hub har et fælles mål: Danmark skal være midtpunkt for bæredygtig produktion, og den aktuelle udvikling inden for Additive Manufacturing, AM, har samtidig været et skub for Wikifactory til at rykke fra Hong Kong til Danmark.


Wikifactory og Dansk AM Hub er aktuelt gået sammen i målet om at transformere dansk produktion og gøre det muligt for så godt som alle tænkelige produkter at blive fremstillet mere bæredygtigt.

Det sker i et partnerskab mellem Wikifactory og Dansk AM Hub, der er indgået i forlængelse af at Wikifactory har besluttet at rykke sit globale hovedkvarter fra Hong Kong til København.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Sammen vil parterne transformere produktionsindustrien ved at udvikle et "Internet for produktion", der gør produktinnovation og -udvikling lettere, hurtigere, billigere og ikke mindst mere bæredygtigt, fremhæves det.

”Trods udviklingen af digital produktion og internet-baserede ydelser, har produktionsindustrien stadig ikke haft sin store transformation fra masseproduktion og global fragt til masseinnovation og decentral produktion. Covid-19 har vist at nuværende globale produktionssystem er sårbart og tiden er nu til at udrulle en ny model igennem konkrete initiativer. At slå os sammen med Dansk AM Hubs brede netværk er for os en væsentlig retfærdiggørelse af vores valg om at rykke vores hovedkvarter til Danmark, og vi er glade for ikke blot at skulle samarbejde, men også at dele kontor fremover,” fortæller Nicolai Peitersen, der medstifter af og formand for Wikifactory.

Dansk AM Hub har forbundet mellemstore og små virksomheder over hele landet i ét samlet økosystem, som skal forsyne hele verden med industriførende processer for Additive Manufacturing og skabe forudsætningen for mere bæredygtig produktudvikling. I partnerskab baner Wikifactory og Dansk AM Hub vejen for et solidt, cloud-baseret, agilt produktudviklingssystem, som muliggør sikkert, real time og on-the-go samarbejde mellem ingeniører og designere fra anerkendte virksomheder og kvalitetssikrede 3D-print bureauer fra et hvilket som helst device.

Frank Rosengreen Lorenzen, direktør i Dansk AM Hub:

”At vi kan tiltrække et globalt tech-firma som Wikifactory til Danmark, beviser styrken i vores verdensførende, progressive økosystem af on-demand produktionsvirksomheder, der ikke kun kan forandre produktionsprocesser, så de er hurtigere og mere effektive, men også gør dem mere bæredygtige i de kommende årtier. Det kan meget vel vise sig at være revolutionerede for vores miljø, når forsyningskæder bliver online gennem system som Wikifactorys, og vi indfører digitale produktionsprocesser på tværs af hele brancher gennem clusters og netværk som Dansk AM Hub. Det er en langsigtet vision, men allerede i dag kan vi sikre os, at de 50 medlemmer af Dansk AM Hub får adgang til Wikifactorys platform, så vi kan begynde at designe fremtidens bæredygtige produkter”. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik