Teknovation Logo
robot

 
  • Blandt andet Migatronic havde begge dage stort rykind for at høre nærmere om robotsvejsning, som Project Sales Manager Klaus W. Kristensen (t.v.) og svejsespecialist Jesper Sørensen (t.h.) beredvilligt fortalte om.

3. september 2021, kl. 17:14 

Svejsning var et vigtigt emne ved Robotbrag

teknovationNr. 9 - 2021   Forrige uges Robotbrag og DIRA Business 2021 i Odense var også en manifestation af, at svejserobotter fortsat er en væsentlig artikel, og i fortsat udvikling. Og vel at mærke en udvikling, som også har godt tag i de robotinteresserede.


Det rekordstore Robotbrag og DIRA Business 2021 i Odense, den 26. og 27. august, hvor sidstedagen var fortrinsvis en læringsdag rettet mod de unge under uddannelse, var meget meget mere end bare et ”stuurt nummer”, selv om en væsentlig del af udstillingen foregik i et opstillet cirkustelt.

Løbende indlæg fra scenen i teltet kombineret med en række relevante robotudbydere rundt omkring på udstillingsarealet og i robothallerne i Forskerparken Fyn i øvrigt, hvor der også var konferencelokaler i brug begge dag gav god aktivitet. 

Svejserobotten er bestemt en kendt teknologi, men i dag er løsningerne mere lettilgængelige og præcise, end de var i den tidligere robotudvikling, hvor det især var i automobilindustrien, at robotterne fandt indpas.

I dag er det snarere alle vegne, og der er talrige eksempler på robotanvendelse til ubemandet enkeltstyks-fremstilling.

Forandringerne slår også igennem i den måde, som robotteknologi i dag bliver præsenteret. Hvor det tidligere var meget hvad kan robotten, som var i fokus, er det i dag mere, hvad er virksomhedens behov, og så tager robotterne fat derfra.

Det afspejler sig også hos Migatronic, der mere ser sig som et ingeniørfirma, der skal bistå kunden med at udvikle og producere en optimal løsning, end som en leverandør af svejserobotter, selv om det meget naturligt er det udgangspunkt, som de fleste kunder møder den danske producent med.

Og der er flere årtiers robotviden til rådighed ved både svejsemaskinfabrikken i Fjerritslev og robot-anlægsbyggerne i Aabybro i Migatronic-regi. Fælles for aktiviteterne er det, at man ønsker at gøre det effektivt og med en høj ensartet kvalitet, når man udvikler svejserobotløsninger. Hvad enten det er baseret på standarder, som eksempelvis CoWelder-konstruktionen eller kundespecifikke løsninger, lavet som nøglefærdige anlæg.

Svejsning var også et emne på andre robotleverandørers stande, som eksempelvis ved DanRobotics, Hannemann Engineering, Kawasaki Robotics Scandianvia, Kuka , RoBuddy, Simfact og Valk Welding med flere.

Læs hele den spændende artikel i Teknovation 9/2021 ved at klikke her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik