Teknovation Logo
robot

 
  • Foto (DTU): Lotus Microsystems’ 12 V-konverter med programmérbar udgangsspænding og kapacitet op til 6 A. Konverteren måler kun 6,7x6,2x2,5 millimeter.

7. april 2021, kl. 12:54 

Verdens mindste effektkonverter klar til markedet

DTU spinout-firmaet Lotus Microsystems annoncerer nu, at de vil lancere det første produkt med dét, DTU betegner som verdens mindste effektkonverter.


Ahmed Ammar mødte Yasser Nour og Hoa Thanh Le mødte hinanden på DTU, hvor de sammen en række andre forskere udviklede teknologien bag dét, universitetet betegner som verdens mindste effektkonverter.

Flere virksomheder viste interesse for de første prototyper, og det fik de to og endnu en medforsker til at grundlægge virksomheden Lotus Microsystems tilbage i december, fremhæver DTU.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


Foruden det lille fodaftryk tilbyder effektkonverteren en høj effektivitet og dermed energibesparelser samt en række andre vigtige fortrin, påpeges det.

Ifølge Ahmed Ammar, er det elektriske kredsløb i konverteren desuden placeret på et underlag af silicium, hvilket findes naturligt i store mængder og derfor er både billigt og bæredygtigt at anvende.

Endvidere forhindrer siliciummaterialet dannelse af såkaldte 'hotspots' med meget høje temperaturer. Dermed elimineres risikoen for at antænde eksempelvis det batteri, der ofte er en del af elektronikken, uddyber han.

Blandt anvendelsesmulighedern fremhæver Ahmed Ammar først og fremmest hele området for høretelefoner, høreapparater og anden medicinsk elektronik, hvor størrelse er en væsentlig parameter. Men den lave vægt gør også effektkonverteren interessant til brug i eksempelvis satellitter eller droner.

Vision er således på sigt, at konverteren indgår i mange af de elektroniske produkter, der i dag er en del af hverdagen, hvilket vil øge deres bæredygtighed.

Efter virksomheden i 2020 deltog i Danish Tech Challenge, der er et vækstprogram for teknologitunge startups, har den også teamet op med Erik Stangerup, der er chief commercial officer i virksomheden.

Han skal bidrage med den rette indsigt til at drive dialogen med investorer og potentielle kunder.

Det første produkt bliver, ifølge virksomheden, en effektkonverter til brug i audioløsninger som eksempelvis højttalere og forstærkere. Og det næste skridt bliver at produktionsmodne et design målrettet høreapparater og hovedtelefoner, hvor særligt størrelsen af effektkonverteren er væsentlig, med mål om lancering i 2022.

Endelig håber Yasser Nour at kunne indgå aftaler med nogle af de store danske og internationale virksomheder, der er dominerende på det globale marked for særligt høreapparater og høretelefoner.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik