Teknovation Logo
robot

 
  • I brugergruppen sidder en af verdens førende katalyseforskere, professor Jens Kehlet Nørskov, som for nogle år siden vendte tilbage til DTU efter en del år på Stanford University. Han ser det nye hus som en fantastisk mulighed for at opbygge et unikt fagligt miljø omkring teknologier til den nødvendige grønne omstilling, fremhæves det.

1. marts 2021, kl. 12:28 

Stor DTU-bygning til klimaforskning

DTU investerer omkring en halv milliard kroner i en ny bygning dedikeret til forskning, der kan afbøde klimaforandringerne, døbt Climate Challenge Laboratory.


Vi er langt fra i mål med den vision om en bæredygtig udvikling, som en FN-kommission med Gro Harlem Brundtland i spidsen formulerede for 34 år siden, konstaterer DTU.

Af den grund ønsker universitetet at spille en rolle i initiativer, som skal skubbe på udviklingen. Dette kan, ifølge universitetet, ske gennem eksempelvis regeringens grønne partnerskaber, pionercentrene inden for klima og energi og EU-Kommissionens grønne pagt.

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


I og med at flere af DTU’s centrale fagmiljøer derfor forventes at vokse de kommende år, vil universitetet nu skabe plads til dem og give mulighed for at samarbejde i større enheder.

Det sker med en investering på godt 400 millioner kroner til en ny forskningsbygning, der får navnet Climate Challenge Laboratory.

Projekteringen af bygningen, der bliver på 10.000 kvadratmeter, er netop gået i gang, og den kommer til at ligge ved siden af bygning 310, der også er en specialiseret forskningsbygning.

I modsætning til næsten alle tidligere DTU-byggerier kommer den ikke til at være knyttet til et institut. Tanken er, at den skal fungere som en platform for nye samarbejder på tværs af institutter og fag, forskere og studerende, sektorer og virksomheder, som alle arbejder med at løse klimaudfordringen, påpeges det.

Som andet nybyggeri på universitetet skal bygningen certificeres efter den internationale standard for bæredygtigt byggeri, DGNB Guld. Og herudover vil der blive lagt yderligere vægt på, at huset får et godt indeklima og kommer til at bestå af materialer, der er valgt med tanke på både CO2-aftryk og livscyklusvurderinger.

Vinderne af byggekontrakten er MT Højgaard Danmark, MOE Rådgivende Ingeniører og Christensen og Co Arkitekter, der i løbet af det næste år skal planlægge byggeriet i samarbejde med DTU, konstateres det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik