Teknovation Logo
robot

 
  • W4F til smart automation i miniatureformat, via den seneste ASIC-teknologi , har netop fået verdenspremiere i programmet fra SICK.

23. februar 2021, kl. 13:12 

Smart automation i miniatureformat

SICK melder om en verdenspremiere på næste generation af små optiske sensorer til krævende opgaver, pakket ind i robust hus og med udvidet muligheder for integration i 4.0-løsninger, hvor diagnose og monitoreringsfunktioner øger maskinudnyttelsen, OEE.


Med SICK W4F er der verdenspremiere på næste generation af små optiske sensorer, meddeler producenten.

W4F er udviklet til brug i forbindelse med smart automation i miniatureformat, der via den seneste ASIC-teknologi leverer ekstremt pålidelige detektion. W4F bliver takket være forgrundsafblænding, dobbelt linelys, V-optik og multiSwitch til en effektiv applikationsspecialist: Baggrunde undertrykkes endnu bedre, og flade meget spejlende samt gennemsigtige objekter detekteres endnu mere præcist. Med udvidet Smart Sensor-teknologi bliver monitering og diagnose nemmere end nogensinde før, hvilket fremtidssikrer den i forhold til anvendelse i Industrie 4.0-anlæg, fremhæver SICK.

W4F kan justeres nemt og præcist med den intuitive ”BluePilot”. Det blå LED-display giver en direkte tilbagemelding til brugeren om, hvordan justeringen foregår optimalt. Ved hjælp af en trykke-drejemekanisme kan fotoceller indstilles præcist på kort tid. Desuden markerer BluePilot optisk, hvis detektionskvaliteten skulle blive ringere på grund af kontamineringer eller vibrationer – på den måde kan man i god tid rette fejl og forhindre ikke-planlagte svigt af anlægget.

W4F-serien trækker på SICK’s 75 årige erfaring med fotoceller i industri applikationer og kommer derfor fra start med en række forskellige teknologier, der skal sikre optimale detektionsresultater, uanset om objekterne er meget flade, meget spejlende, perforerede eller gennemsigtige.

V-Optic med skråtstillede optik sikrer pålidelig detektion af gennemsigtige objekter såsom glasruder eller meget spejlende objekter såsom displays. I forbindelse med meget spejlende og samtidigt meget flade objekter som chokoladebarer, kiks eller elementer viser refleksionsfotocellen med ForegroundSuppression hele sin kunnen. DoubleLine anvendes til at detektere objekter med ujævne overflader og fordybninger såsom printplader. Sidst, men ikke mindst giver den nye refleksionsfotocelle MultiSwitch muligheder for at anvende to switchpunkter, som er velegnet til overvågning i samleprocesser eller til at kontrollere valsediametre hvor afstandsværdierne anvendes via IO-Link.

Lige så stabil som stål, lige så let som plast: W4F-fotocellernes smarte indre dele beskyttes af et ekstremt robust VISTAL-hus. Det består af glasfiberforstærket plast og modstår derfor termiske, kemiske og mekaniske belastninger. Sammen med de små dimensioner er sensoren optimal til brug i stort set alle slags automationsapplikationer.

I hele 2021 tilbydes udvidet hjælp til at løse applikationer samt mulighed for lån af sensor til test, påpeger SICK.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik