Teknovation Logo
robot

 
  • Bag Space Exploration Danmark-partnerskabet står DI, Aarhus Universitet, Flyvevåbnet, Videnskab.dk, Planetarium, Teknologipagten, DTU/DTU Space, Syddansk Universitet, Aalborg Universitet, Uddannelses- & Forskningsministeriet, Dansk Selskab for Rumfartsforskning samt ESERO og Naturvidenskabernes Hus.

16. februar 2021, kl. 11:48 

Flere jobs inden for rumfart

Den europæiske rumorganisation ESA meddeler, at der nu søges efter astronauter. Det er starten på rekruttering af flere astronauter og kandidater til øvrige jobs inden for fremtidens rumfart.


ESA åbner den 31. marts for ansøgninger til ledige stillinger som astronaut på kommende rummissioner og opfordrer især kvinder til at søge. Det er planen, at ESA igen åbner for nye astronauter om 6 år, 12 år og om 18 år.

Står det til en bred kreds af danske organisationer, myndigheder, medier og universiteter, så skal interessen for at søge den vej vækkes blandt piger og drenge.

Space Exploration Danmark vil vække interessen blandt de helt unge og hjælpe kandidatuddannede inden for tekniske-naturvidenskabelige fag samt testpiloter til allerede nu at søge om at træde i fodsporene på Andreas Mogensen og blive Danmarks næste astronaut.

Partnerskabet står bag #blivastronaut og hjemmesiden blivastronaut.dk, hvor der i den kommende tid kan findes oplysninger om ESA’s aktuelle astronautkampagne.

Partnerskabet består af repræsentanter fra DI, Aarhus Universitet, Flyvevåbnet, Videnskab.dk, Planetarium, Teknologipagten, DTU/DTU Space, Syddansk Universitet, Aalborg Universitet, Uddannelses- & Forskningsministeriet, Dansk Selskab for Rumfartsforskning samt ESERO og Naturvidenskabernes Hus.

De er gået sammen om at gennemføre en lang række aktiviteter i den kommende tid, som skal vække opmærksomhed og interesse for de flere spændende muligheder - ikke mindst blandt piger, som allerede nu kan sigte mod at søge ind som astronaut.

Planen er en række fælles arrangementer planlagt af universiteter blandt andet i samarbejde med Flyvevåbnet såvel som aktiviteter i Planetarium. Desuden lancerer DTU Space næste måned online-universet Vild med Rummet, hvor man blandt andet kan tage en astronauttest, der kommer en række artikler om bemandet rumfart på Videnskab.dk og i magasinet Dansk Rumfart, som distribueres til gymnasieklasser.

Partnerskabet håber, at opmærksomheden om de ledige stillinger som astronaut kan vække interessen hos flere piger og drenge for de tekniske og naturvidenskabelig fag, som er den slags uddannelser som typisk kan lede frem til at blive astronaut eller til nogle af de mange andre spændende job i ESA, i Flyvevåbnet, i rumindustrien eller på et universitet.

ESA får brug for flere astronauter, blandt andet når rumstationen Lunar Gateway sendes op i 2024, hvorefter månebaser skal bygges og bebos som trin til, at det samme på et tidspunkt kommer til at finde sted på Mars. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik