Teknovation Logo
robot

 
  • "Formålet med Teknologipagten er, at flere skal interessere sig for STEM, uddanne sig inden for STEM og anvende STEM i job. Meget af dette arbejde foregår ude i de konkrete projekter, som gennem inspiration, rollemodeller, opkvalificering og meget andet er med til at løfte danskernes STEM-kompetencer. Derfor er vi meget glade for at kunne sætte midler i spil ude hos projekterne, og vi ser frem til at følge, hvilken forskel den hjælpende hånd kan give rundt om i landet,” siger direktør i Teknologipagten, Christian Vintergaard.

12. januar 2021, kl. 13:08 

Flere piger i teknikfag ønskes

27 projekter, der skal inspirere ikke mindst unge kvinder til at tage en uddannelse inden for Science, Technology, Engineering & Mathematics, forkortet STEM, har fået tildelt projektmidler fra regeringens Teknologipagten-initativ.


Den danske regering ønsker med initiativet Teknologipagten at få 20 procent flere kvinder til at gennemføre STEM­-uddannelser både på faglært og vide­regående niveau.

Nu har godt 30 projekter fået tilsagn om støtte, der desuden skal understøtte ambitionen om at bidrage til den grønne omstilling, levere digital opkvalificering af SMV’er og introducerer flere piger for teknologifag på en sjov, hyggelig og meningsfuld måde, fremhæves det.

Derudover er der også uddelt midler til evalueringsforløb for projekter og en række kommunikationskampagner, der har fået et ekstra boost for at nå ud til endnu flere i 2021.

En af de 27 modtagere af Teknologipagtens midler er Danmarks Tekniske Museum. De har fået midler til at udvikle undervisningsmaterialer til museets store 2021-udstilling ”SORT ENERGI OG GRØNNE HÅB”

Her fremhæves det, hvorledes fossile brændstoffer har revolutioneret de seneste 200 års historie, og hvordan vi ser ind i en fremtid med fossilfrie teknologier, der skal sikre os en mere bæredygtig tilværelse.

Et andet projekt, der har fået støtte, er High5girls, der har fået midler til at komme endnu længere ud i landet med deres projekt.

”Vi er i High5Girls mega glade for den support, vi har fået fra Teknologipagten. Vi kan nu fortsætte vores arbejde med at introducere 13-19-årige piger for teknologi på en sjov, hyggelig og meningsfuld måde på hackatons og camps i hele Danmark," siger stifter og forkvinde i High5Girls, Marianne Andersen, og fortsætter:

"Derudover har vi fået adgang til et netværk af andre aktører, der arbejder mod samme mål som os, men med en anden indgangsvinkel. Herudover har der været nogle spændende events, som har været inspiration for os."

Et af de projekter, der gerne vil evaluere deres hidtidige indsatser og samtidig undersøge projektets bidrag til at øge interessen for STEM-fagene, Matematikcenter:

”Støtten fra Teknologipagten betyder, at vi kan lave en stor evaluering af Matematikcenters indsatser, hvor vi sammen med Realize undersøger virkningen af Matematikcenters lokale lektiecaféer, online lektiecafé, Webmatlive og vores digitale materialesamling, Webmatematik.dk," siger sekretariatsleder hos Matematikcenter, Bolette Møller Jensen, og fortsætter:

"Og så skal evalueringen naturligvis afdække Matematikcenters bidrag til en øget interesse for STEM-fagene blandt de unge, der bruger vores tilbud. Vi har en antagelse om, at en øget matematisk forståelse og succesoplevelser med matematik giver de unge mere mod på matematik. Det, tror vi, bidrager til, at de er mere tilbøjelige til at vælge og gennemføre en STEM-uddannelse." 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik