Teknovation Logo
robot

 
  • Manus Award-juryen uddeler i 2021 for tiende gang Manus Award. Der er denne gang også mulighed for at vinde en nyindstiftet grøn Manus Award for bæredygtighed. (Illustration: Igus GmbH)

19. november 2020, kl. 15:58 

Tiende uddeling af Manus Award

Manus Award er et samarbejde, som plastleje-producenten Igus annoncerer hvert andet år. I 2021 er det også tiende gang uddelingen for frembringelse af unikke anvendelser af plastglidelejer finder sted. Vinderen vil modtage en pris på op til 5.000 euro, og for at markere jubilæet vil der næste år også være en pris for bæredygtighed.


445 bidrag fra 32 lande var en del af 2019 Manus Award-konkurrencen. Applikationerne rakte fra industrielle miljøer som aspargeshøstere og funktionelle køkken-alrum og op til lasermåleteknikker til atletik. Det store antal specielle bidrag gjorde det ikke nemmere for juryen at vælge de tre vindere.

Den skotske opfinder af en offshore inspektionsanordning, den tyske udvikler af en højhastighedskatamaran og et fransk selskab der udviklede et førerassistancesystem, der tillader personer med et ganghandikap at køre en bil, var alle de heldige vindere. 

Annonce - artiklen fortsætter under banneret


"Mere end 3.000 forskellige bidrag til Manus Award er allerede modtaget fra hele verden i de seneste ti år. De forskellige anvendelser illustrerer de alsidige anvendelsesmuligheder for plastglidelejer," forklarer Vice PresidentTobias Vogel, der er leder af Iglidur glideleje-divisionen og Drylin Drive Technology hos Igus GmbH. Han er også medlem af juryen for Manus Award 2021, hvor indsendelsesfasen nu påbegyndes.

Manus Award omfatter priser på op til 5.000 euro. For at markere det tiende jubilæum er der nu også mulighed for at vinde en grøn Manus Award:

"Juryen vil gerne benytte prisen til at hædre et meget specielt bæredygtigt projekt", sagde Tobias Vogel.

Alle brugere kan tilmelde sig online indtil 12. februar 2021. Alt er muligt, fra industrielle serieapplikationer til individuelle produkter. Der skal være bygget mindst én prototype af den præsenterede anvendelse. Vinderne udpeges af en ekspertjury, sammensat af medlemmer fra forsknings-, industri- og specialmedieområdet, og den uddeles på Hannover Messen 2021, der holdes 12. til 16. april.

Se mere om Manus Award 2021 ved at følge lænken her


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik