Teknovation Logo
robot

 
  • Jesper Lørup (t.v.), Bjarne Nielsen og Tom Nielsen (t.h.) foran Cloos Flex 80, hvor man kan se ind til begge svejsepladser, hvor robotten kører fra den ene side til den anden via et skinnesystem bagest.

18. oktober 2020, kl. 11:42 

Vækst med fuldautomatiseret svejsning

teknovationNr. 11 - 2020   Fynske JK Metal har ambitiøse planer om øget vækst inden for fuldautomatiseret svejsning. Inden for det seneste halvandet år har underleverandøren købt to robotsvejseanlæg, hvoraf den seneste investering er et dansk flagskib fra Cloos.


For halvandet år siden skrev Teknovation første gang om robotsvejseinvesteringer ved JK Metal i Svendborg. Siden er der investeret yderligere på området, senest i, hvad der betegnes som Cloos' flagskib i Danmark, og hos virksomheden ved man, at man med løftet af teknologien også opnår vækst:

”Vi skulle bare væk fra det mandskabstunge svejsearbejde, som var blevet en flaskehals for os. Desuden brugte vi oceaner af tid logistisk på at flytte rundt på tingene. Nu har vi fået masser af plads, og vi er blevet langt mere fleksible – også opgjort på hastighed – når det gælder håndtering af svejseopgaver,” siger Jesper Lørup, der i 15 år har drevet JK Metal sammen med Kim Nissen, i det aktuelle Teknovation - nr. 11/2020.

Den seneste investering er i Cloos Flex 80, der har i alt ni akser og er bygget med to svejsepladser ved siden af hinanden og med et 13 meter langt skinnesystem, hvor robotten bagest kører fra side til side. Anlægget kan håndtere emner op til 1.000 kilogram og med en længde op til 4.000 millimeter pr. side, diameter 2.000 millimeter.

Flex 80 er udstyret med fuldautomatisk værktøjsskift og kan på et øjeblik veksle fra Mig-/Mag- til Tig-svejsning.
Produktchef Bjarne Nielsen fra Maskingruppen indskyder, at Cloos designer og producerer det hele selv lige fra robot og svejseanlæg til software.

Svejsemaskinerne hedder Qineo 450 Next og kan svejse i sort stål, aluminium og rustfri stål. Derudover er maskinerne udstyret med processen Control Motion Weld, som er udviklet til tyndpladesvejs mellem 0,7 og 3,0 millimeter. Processen har Cloos patent på.

Bjarne Nielsen påpeger, at Flex 80 er noget af det ypperste inden for robotsvejsning i dansk produktion. Tom Nielsen er meget tilfreds med begge robotsvejsere og understreger, at kapaciteten i svejseafdelingen er øget med 100 procent:

”Med investeringerne har vi både kapacitet og knowhow til at rykke en klasse op blandt underleverandører. Nu går overvejelserne på at udvide med et skift, der kan tage over efter dagholdet. Vi er under alle omstændigheder klar til at vokse med vores kunder,” siger Tom Nielsen.

Læs hele den spændende artikel i online-versionen ved at følge lænken her

wib


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik