Teknovation Logo
robot

 
  • Danske Eltronic FuelTech skal lave hele det forsyningssystem, der fører brændstof fra tanken og hen til motoren.

13. oktober 2020, kl. 07:14 

Ammoniakskibsmotor får innovationsstøtte

Udviklingen af en klimavenlig skibsmotor med potentiale til at reducere den maritime sektors CO2-udslip markant, har fået tilsagn om støtte fra Innovationsfonden, meddeler de deltagende projektpartnere.


Danske Eltronic FuelTech, MAN Energy Solutions i København, DTU og norske DNV-GL er med i et netop offentliggjort udviklingsprojekt, AEngine, hvor målet er at designe en skibsmotor, som kan anvende ammoniak som brændstof.

Projektdeltagerne skal levere afgørende teknologi til projektet, der nu har fået tilsavn om støtte fra Innovationsfonden, fremhæves det.

Ammoniakmotoren skal være klar i 2024, og teknologien skal også kunne implementeres på visse eksisterende skibe.

Aktuelt er der ikke nok ammoniak på jorden til at forsyne de kommende skibsmotorer. Men der er mulighed for at fremstille det ud fra grøn strøm, vand og luft (Via Power-2-X-prcesser). Med strøm fra vindmøller kan man for eksempel skabe miljøvenlig og effektiv produktion af ammoniak, og flere aktører i den maritime og vedvarende energisektor samarbejder allerede om at kunne producere og opbevare ammoniak.

Motoren skal testes og præsenteres på et demonstrationsanlæg, der bliver bygget i København. Det bliver den første afprøvning af ammoniak som brændsel på dansk jord, konstateres det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik