Teknovation Logo
robot

 
  • Valk Welding har installeret cirka 150 styk Arc-Eye CSS-kameraer i robotsvejseudstyr.

21. september 2020, kl. 13:56 

Adaptiv svejsning

Arc-Eye CSS-visionkamera fra Valk Welding kombinerer det seneste inden for svejsefuge-følgesystemer, og dermed såkaldt adaptiv svejsning, fremhæver producenten.


Valk Welding, der er direkte repræsenteret i Danmark, har med Arc-Eye CSS-laser visionkamera øget anvendeligheden af robotsvejsning, idet løsningen kan registrere positionsafvigelser af svejsesøm og justere robottens bane i realtid - nøjagtigt som en manual svejser gør.

Og robotten med kamera kan tage højde for eksempelvis varierende spalter, en afvigende svejsesfugeforberedelse, en deformation forårsaget af selve svejseprocessen og så videre.

En lille afvigelse kan hurtigt føre til en volumenafvigelse på mellem 40 til 80 procent, hvilket betyder, at der er behov for meget mere nedsmeltningsmateriale og sandsynligvis også en anden måde at svejse på. En manuel svejser gør det spontant, men en svejserobot har hidil ikke kunnet gøre det - altså Arc-Eye CSS-laserkameraet så dagens lys, anfører Valk Welding.

Arc-Eye CSS Adaptive Welding-plugin er, ligesom Valks øvrige softwareudvikling fuldt udviklet internt og vil også blive understøttet i fremtiden, understreges det.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik