Teknovation Logo
robot

 
  • Smedelærling Alexander Feld ses her i fuld gang med at programmere en robot til at svejse et stålemne ved Videnscenter for Automation & Robotteknologi (Nord).

10. september 2020, kl. 14:18 

Fra hestesko til automatiseret svejsning

Ved Videnscenter for Automation & Robotteknologi (Nord) forberedes smedelærlinge i dag på brug af seneste robotteknologi til svejsning.


Lærlingen Alexander Feld kan man møde, når han i fuld gang med at programmere en robot til at svejse et stålemne.

Omgivelserne er Videnscenter for Automation & Robotteknologi og mellem Fanuc- og UR- robotter, orbitalsvejsere og metalgods får Alexander Feld talt sig varm på sit fag som smed: 

”På smedeuddannelsen får jeg lov til at prøve kræfter med produktudvikling. Jeg faldt egentligt for faget, fordi jeg elsker at lave ting selv. For eksempel har jeg udviklet min egen konstruktion af et sengeskellet med opbevaringsrum til min 50 kvadratmeter lejlighed”.

Det er således fremtiden i smedefaget, og dét, der skal leveres til industrien, som trækker i ham. Og i videnscenteret er man helt bevidst om nødvendigheden af, at elever og lærlinge bliver dygtige håndværkere, og samtidig evner at integrere digitale løsninger, robotter og automatiserede enheder i den moderne smedevirksomhed.

Alexander Feld har sin læreplads på KT Stålindustri i Slangerup, der således også drager nytte af at lærlingen følger den teknologiske udvikling, og kan bruge automatiseret svejseudstyr. 


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik