Teknovation Logo
robot

 
  • Thomsons Electrak MD-aktuator er blandt lanceringerne hos AVN Teknik på Automatik 2020.

14. juli 2020, kl. 07:54 

Electrak MD-lancering i Brøndby

AVN Teknik A/S vil 8. til 10. september i Brøndby blandt andet lancerer Thomsons Electrak MD-aktuator.


AVN Teknik meddeer, at man på den kommende Automatik 2020-messe blandt andet vil vise det seneste inden for lineær teknologi fra producenten Thomson, og herunder lancere Electrak MD.

Electrak MD er en elektromekanisk aktuator, som er en mindre søskende til Electrak HD-aktuatoren, som også kan ses på standen. Ifølge AVN-salgsingeniør Flemming Blauert kan Electrak HD kategoriseres som sværvægteren inden for aktuatorer til tungeindustrielleapplikationer, hvor overgangen fra hydraulisk til elektrisk aktivering er ideel. 

Electrak MD-aktuatoren er en mere kompakt model, som udmærker sig ved at være stærk, holdt op imod dens størrelse. Aktuatoren kan klare en belastning på op til 2 kiloNewton og hastigheder op til 45 millimeter/sekundet, og den kan operere i temperaturer fra minus 40 til plus 85 grader, og er desuden hårdfør over for vibrationspåvirkninger. Med en tæthedsgrad på IP69K/IP66 er aktuatoren vejrbestandig og kan modstå snavs, støv, fugtighed og andre ætsende stoffer.

Aktuatoren har ikke behov for service eller vedligehold, og man kan derfor reducere omkostningerne til vedligehold kraftigt, pointerer Flemming Blauert.

Electrak MD tilbyder J1939 CAN-feltbuskommunikation, som gør det muligt at styre og overvåge aktuatorens drift.Det giver også mulighed for at koordinere og styre flere aktuatorer samtidig. Hertil er Electrak MD-aktuatoren forsynet med Electrak Modular Control System, EMCS, som eliminerer behovet for yderligere ekstern styring og overvågning af aktuatoren, og derved giver mulighed for at designe aktuatorapplikationen, så den giver højere kraft og længere slaglængde sammenlignet med andre aktuatorer. EMCS sørger også for konstant overvågning af kritiske parametre, såsom spænding, strøm, belastning, motortemperatur samt automatisk ”end of stroke” og dynamisk bremsning, hvilket sikrer optimal udførelse, nøjagtighed og sikkerhed.

AVN Teknik lancerer også en anden aktuator; H-Track-aktuatoren, med en slaglængde op til 406 millimeter, som er en elektro-hydraulisk lineær aktuator, der kombinerer det bedste fra hydraulikken og elektronikken. H-Track-aktuatoren er udviklet til at kunne klare applikationer med høj belastningskapacitet. Det forseglede anodiserede aluminiumhus på aktuatoren er vejrbestandigt og kan modstå snavs, støv, fugtighed og ætsende stoffer. Tæthedsgraden er IP65/IP69K dynamisk og IP67 statisk.


  • Del denne artikel på Facebook
  • Del denne artikel på Twitter
  • Del denne artikel på LinkedIn

 

Mest læste

 
 
 
 
 
Teknovation
 
 
Teknovation ApS
Sydvestvej 110, 1
2600 Glostrup
T. 46139000
F. 46139021
M. info@teknovation.dk
CVR Nr. 28680392

 
Copyright © Teknovation ApS
All Rights Reserved.
CMS: Scalar Media

Persondata- og cookiepolitik